Musicalnieuws.nl

Humor voor jong én oud bij Doornroosje de Musical in Gent

Op zondag 4 maart mocht MusicalNieuws naar de voorstelling Doornroosje. Ghostrocker Mila (Tinne Oltmans) vertolkt de hoofdrol van de prinses Doornroosje en de populaire presentator van Disney Junior, Thomas van Goethem speelt de prins die haar wakker mag kussen.

Deep Bridge werkt voor deze productie samen met Van Hoorne Entertainment. Voor Deep Bridge is dit zijn allereerste sprookjesmusical, terwijl van Hoorne Entertainment al vele generaties vol ervaring heeft. De bedoeling van deze vruchtbare samenwerking is dat er in de toekomst een traditie ontstaat voor de krokus- en paasvakantie.

Een zaal vol verklede prinsen en prinsessen geniet zichtbaar van de voorstelling. Er wordt duidelijk meegeklapt, gezongen en gesprongen, zélfs bij de betovering van de slechte heks helpt het jonge publiek haar met de spreuk. Het aanstekelijke liedje wordt na de voorstelling nog nagezongen terwijl het publiek het theater verlaat. Deze versie van het bekende sprookje speelt ook in op het volwassen publiek. Zeker de koning, gespeeld door Walter Baele, komt met sterke oneliners, die vaak verwijzen naar de Belgische koning. Nu lachen duidelijk de papa’s en de mama’s, terwijl het aan de kinderen voorbij gaat. Daarnaast komen verwijzingen naar de muziek van Stromae, de #metoo- beweging en vele anderen televisieprogramma’s en musicals. Intertekstualiteit maakt de voorstelling extra vermakelijk om naar te kijken. Een vernieuwende kijk op een alom bekend sprookje.

Qua zang springt Doornroosje Tinne Oltmans eruit. Haar pure stem klinkt sterk, maar ook fragiel waardoor de sprookjessfeer wordt doorgezet. De eerder genoemde Walter Baele (de koning) en zijn koningin Liv van Aelst vormen een veelzijdig koningspaar. Zij: een kalme koningin met een fijne stem. Hij: een klunzige en ietwat verstrooide koning die Koning Filip op een leuke manier verwerkt heeft in zijn rol. Hopelijk zal Baele meer rollen vertolken in de toekomst zoals hij dat bij deze rol doet: vol overgave en humor.

Door: Samantha Brouwers

Producties Musical 2.0 - 2024/2025