Musicalnieuws.nl

Humor op hoog niveau door Jon van Eerd in zijn Herrie in de Keuken

Jon van Eerd krijgt het steeds weer voor elkaar om een nieuwe show aan zijn Harrie Vermeulen reeks toe te voegen. Ook dit keer is de komedie weer van hoog niveau. Herrie in de Keuken beleefde zijn première op 10 december 2019 in de Meervaart in Amsterdam.

In deze nieuwe show is Jon als Harrie Vermeulen de eigenaar van een noodlijdende snackbar. Gelukkig veranderen de slechte tijden wanneer zijn buurvrouw Hermien Leeflang (Anne Lamsvelt), die samen met zus Floor (Liss Walravens) een tattooshop bestiert, met een voorstel komt. Zij kan hem tegen een zacht prijsje partijen frikadellen leveren. Dat een en ander geen zuivere koffie is moge duidelijk zijn maar de frikadellen slaan goed aan bij de klanten. Harrie haalt zelfs landelijke bekendheid

Voor de musicalliefhebber is de link naar “Sweeney Todd” snel gemaakt, zeker als na de pauze blijkt dat de stoel in de tattoo-shop degene die erop gaat zitten naar de kelder laat vallen. Plus de naam van de snackbar: Harrie’s Friet Street lijkt wel erg veel op “Fleet Street” uit de zwarte musical.

Ook Harrie en zijn medewerker Berend Grotje zijn overtuigt dat ze frikadellen van mensenvlees verkopen. Als dan de Keuringsdienst van Waren (Joey Schalker) voor een controle komt zijn helemaal de rapen gaar….
De komische timing van Van Eerd is uniek, al direct vanaf zijn opkomst in zijn Tuktuk weet hij mensen aan het lachen te krijgen. Arie Cupé in de rol van assistent, Berend Grotjes, is een geweldige aangever en samen zorgen ze voor vele hilarische momenten.

Anne Lamsvelt heeft al vaker bewezen een geweldig actrice te zijn en ook in deze Herrie in de keuken weet zij een positieve stempel op de voorstelling te zetten. Liss Walravens speelt de mooie en lieve Floor, die niet alleen het hart van de Harrie heeft gewonnen maar ook het hele publiek voor haar weet te winnen.
Iedereen speelt in deze voorstelling meerdere rollen en Joey Schalker niet alleen de inspecteur van de Voedsel- en Warenautoriteit, maar heeft meerdere snelverkledingen om de ene deur in te gaan als inspecteur en dan snel de andere uitkomen als klant van de snackbar. Hij speelt elke rol met verve.
Ook Brian Verhagen speelt ook meerdere rollen en is prima aanvulling op deze geweldige cast
Het is sowieso knap dat er met slechts een klein aantal mensen zoveel karakters kan worden neergezet zonder dat je het gevoel krijgt naar dezelfde acteur te kijken.
 
Naast de goed getimede grappen, zijn er ook achtervolgingen die in dit genre niet mag ontbreken.
Ook de interactie met het publiek wordt niet vergeten en er komt ook een carnavals hit voorbij, die dagen in je hoofd blijft hangen.
 
Samengevat, Van Eerd krijgt het, onder de regie Caroline Frerichs, voor elkaar om zelfs de fans die alle shows hebben gezien te verrassen met een avond vol vermaak, goed acteerwerk!
Je gaat gegarandeerd met een goed gevoel weer naar huis.
 
Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025