Musicalnieuws.nl

Huisvrouwen Bestaan Niet, of toch wel?

Of je nu ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent: de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil leven.

In de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet draait het om drie vrouwen die totaal verschillend omgaan met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie. Ze proberen elkaar te overtuigen van hun manier. 
 
Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven: ‘Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?’ 
Halfzus Marjolein (39), zij neemt alles zoals het komt, ook als het niet komt: ‘Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.’ 
En moeder Loes (59), zij staat met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven. 
Over één ding zijn de drie vrouwen het eens: Huisvrouwen Bestaan Niet (Meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje…. 
 
Eindelijk staat de theaterversie van ‘Huisvrouwen Bestaan Niet’ dan toch op de planken. Door de coronamaatregelen ging de première en de tournee niet door, maar de productie kreeg gelukkig dit jaar een herkansing. 
 
Wie de film heeft gezien, moet dat beeld compleet loslaten. Op het grote scherm is natuurlijk veel meer mogelijk dan op het toneel. Toch blijft ook de toneelversie een zeer herkenbare en humoristische voorstelling. Anouk Maas (Gijsje), Rian Gerritsen (Marjolein) en Lieneke le Roux (Loes) zorgen anderhalf uur lang voor een flink aantal lachers. Rian is de komische noot, Anouk zingt de mooie liedjes en Lieneke zorgt voor de rustmomenten tussen de losse sketches. En ook een stukje publieksparticipatie ontbreekt niet. 
 
Huisvrouwen Bestaan Niet, geïnspireerd op de columns van Sylvia Witteman, was in 2017 de best bezochte film en dat is de reden voor producent Rick Engelkes om in de theaters ook een succes na te jagen. Van de film kwam in 2019 een deel 2 uit of dat ook gaat gebeuren bij de toneelversie zal de toekomst uitwijzen…. 
 
Huisvrouwen Bestaan Niet: gezien op woensdag 1 februari in het Fulcotheater in IJsselstein. 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025