Musicalnieuws.nl

Huilen van het lachen bij Snowponies van Alex Klaassen

Na de succesvolle revue reeks “ShowPonies” komt alleskunner Alex Klaasen in het najaar 2021 met de kerst versie Snowponies. Alex combineert hilarische sketches met muzikale hoogtepunten, alles in kerstsfeer. Op maandag 15 november beleefde hij zijn première voor een volledig uitgedoste Schouwburg in Amstelveen.

Showponies is al een geliefd concept bij het publiek. Na de eerste en zelfs de tweede versie is het lastig om zo’n succes te evenaren. Snowponies heeft alles wat Showponies had, maar dan in kerstsfeer: Nodige satire, leuke en grappige liedjes, heerlijke sketches en een ijzersterk ensemble. De enige naast Alex die zowel in de voorganger als in deze versie te zien is, is Daniel Cornelissen. Ook hij is, zoals we gewend zijn van hem, geweldig. Zijn komische timing is niet te evenaren. En de chemie tussen Alex en Daniel is altijd heerlijk om naar te kijken.
Naast deze twee kerststerren zien we: Lucas Schilperoort, Renée de Gruijl, Myrthe van der Vuurst de Vries en Pepijn van den Berg. Een kleiner clubje dan de vorige jaren. Maar zeker niet minder. Allen spelen meerdere stukjes en mogen allen hun geweldige stemmen laten horen.

Renee de Gruijl maakt vooral indruk met haarstem als sneeuwpop in het duet “Ik smelt als ik je zie”.
Pepijn van den Berg als “Engel” is heerlijk. Geweldige timing en een heerlijke uitstraling.
Myrthe van der Vuurst blinkt uit in haar enorm fijne mimiek. Stralend betreed zij het toneel en dit laat het publiek smelten.
Tot slot Lucas Schilperoort: in het heerlijke “Silent Night, Holy Night” kan hij heerlijk zijn ei kwijt. Het schakelen tussen de karakters gaat hem heel goed af. 

Naast de heerlijke sketches, ontbreken de heerlijke nummers natuurlijk ook niet. Jan en Keez Groenteman geven hierbij de geweldige muzikale ondersteuning. Net als Alex zijn deze twee echte Multi talenten. Zo verzorgen ze niet alleen de live muziek, maar werkte ze ook aan de compositie en geven ze waar nodig aanvullende spel. Dit maakt het geheel net even af en tilt alles naar een hogere piek.

De zaal is unaniem eens dat dit weer een heerlijk meesterwerk is uit de handen van Klaasen. Deze Alex Klaasen Revue is als kerstshow hét medicijn om de donkere winterdagen door te komen. Zeker nu. Dus wanneer je in deze sombere dagen wat vrolijks wilt ervaren, is deze revue zeker een must-see. De Alex Klaasen Revue Snowponies is nog tot en met Januari 2022 te zien door heel Nederland.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoalbum

Producties Musical 2.0 - 2024/2025