Musicalnieuws.nl

How to succeed in business door de Jonge Stem is een succesvol feest!

How To Succeed is een verhaal over hoe je door middel van slim spelen, hoger op de carrièreladder komt. J.Pierrepont Finch is een glazenwasser die het boek "Hoe word ik slapend rijk in 20 lessen" gebruikt om voorzitter te worden van het bestuur van een groot bedrijf. De musical door De Jonge Stem was vrijdag 10 november in première gegaan in Stadschouwburg Velsen en MusicalNieuws was erbij aanwezig.

How To Succeed In Business Without Really Trying is een musical van Frank Loesser, gebaseerd op het gelijknamige boek van Shepherd Mead uit 1952. Het verhaal vertelt over de jonge J. Pierremont Finch (Yannou Tamis)  die gelooft dat hij een groot zakenman kan worden door het boek Hoe word ik slapend rijk in 20 lessen  te volgen. Het boek belooft de lezer dat hij de carrièreladder snel en makkelijk kan beklimmen. De Wereld Wijze Schoffel Firma is volgens het boek een perfecte plek om dit toe te passen. Finch ontmoet op zijn eerste dag de secretaresse Rosemary Pilkington (Betsy Teske), die meteen verliefd wordt op Ponty (Hoe ze hem noemt).  Met het boek op zak, beklimt Finch de carrièreladder, niet door daadwerkelijk iets te hoeven doen. Finch heeft op zijn weg wel wat opstakels die het wat moeilijker maken, zoals; Bud Frump (Bram Kroon), die Finch ziet als zijn vijand en die het neefje is van de directeur J.B Biggley (Joram de Boer); Hedy LaRue (Nadesh Hendriks), een sexy, maar eenvoudige vrouw die een geheime (of niet zo geheime) verhouding heeft met een belangrijk iemand uit het bedrijf.

Vanaf de eerste seconde dat Yannou Tamis vanuit de orkestbak het toneel opklimt, heeft hij de aandacht van het publiek. Met zijn boeiende spel en vrolijke kop weet hij je mee te slepen in zijn boek. Yannou zet Finch neer op de manier hoe het bedoeld is. Hij beschikt niet alleen over een goede zangstem, maar vooral zijn acteertalent komt in deze rol goed naar voren. Rosemary werdt gespeeld door Betsy Teske. Zij is niet alleen een mooie verschijning, maar ook weet zij met haar solo iedereen te overtuigen van haar zangstem. Bram Kroon speelde de komische noot van de show, het neefje Bud Frump. Hij had vanaf zijn opkomst iedereen in zijn zak, met de lach aan z’n kont komt hij de show door. Ook met zijn overtuigende spel en geweldige timing weet hij je mee te slepen. De gehele cast weet de energie goed vast te houden en sleept elkaar er vrolijk doorheen. De groepsnummers zijn spat zuiver en hoewel de dansen niet overal gelijk gingen, maakte de energie het meer dan goed. Toch moeten wij Nadia Kuling even prijzen om haar geweldige zangstem. Zij weet je als Smity in haar momenten gelijk te overtuigen van haar kwaliteiten.

De Jonge Stem heeft deze show eigen gemaakt, met een jonge groep een show te maken over het zakenleven, dat lijkt ons toch een uitdaging, maar ze hebben het super opgelost. De kostuums vielen ons erg op, die waren tot in detail gemaakt naar de tijd waarin het gebeurd. Hoewel we ons soms stoorde aan de wat trage changementen en onnodige black-outs was het decor super bedacht, vrij simpel maar multifunctioneel. Het live orkest was in de handen van Sjoerd Jansen . Zij ondersteunde de cast fantastisch op muzikale wijze.

De Jonge Stem is een jeugdmusicalgroep voor jongeren van 12 tot en met 22 jaar. Onder leiding van een artistiek team oefenen onze enthousiaste talenten zang, dans en toneelspel. Het resultaat hiervan zijn twee mooie voorstellingen ieder jaar in november in de Stadsschouwburg Velsen. 

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025