Musicalnieuws.nl

Hotel Wonderland brengt immersive theater naar Nederland

Hotel Wonderland brengt theater naar een compleet nieuwe dimensie. Een avondvullende totaalervaring waarin immersive theater, muziek, interactieve installaties, eten en drinken naadloos in elkaar zijn verweven. En dat in een omgeving waarin je de vrijheid hebt om te zweven waar je maar wilt. Je maakt letterlijk je eigen ervaring

Bij aankomst check je in en lever je gelijk je telefoon in, want die zijn niet toegestaan in het hotel. Daarna begin je gelijk met een welkomstdrankje en worden de eerste hapjes geserveerd.

Daarna ga je de deur door en begint het verhaal:
Pan, de bewaarder van het Hotel, heeft al zo lang ze zich kan herinneren de taak om gasten te begeleiden in hun reis. Dat doet ze als schaduw, als gedaanteverwisselaar. Ze toont zich aan gasten als de persoon die ze op dat moment het meest nodig hebben. Hun moeder, hun vriend, hun verloren liefde…
Pan leeft voor anderen, maar verliest daardoor zichzelf. Ze wordt eenzaam en besluit om de situatie naar haar hand te zetten. Ze pakt de zandloper van één van haar gasten en zet de tijd stil. Er gebeurt niets. Ze stopt er nog één, en nog één. Weer niets. Uiteindelijk stopt ze de tijd voor 11 gasten: zij blijven en hoeven geen keus meer te maken. Het zijn Bewoners geworden. Gevangen in een tijdloze ruimte, zonder urgentie om te kiezen.
Langzaam maar zeker begint Pan de gevolgen van haar acties in te zien. Als de Bewoners hier te lang blijven, komen ze nooit meer naar buiten. Pan realiseert zich dat ze zich moet verzoenen met haar lot en de rol moet accepteren die ze te vervullen heeft.
Ze besluit om de tijd weer te laten lopen en er alles aan te doen om haar Bewoners en gasten te helpen een keuze te maken. Tussen ‘the known’ en ‘the unknown’, om zo het Hotel te verlaten en hun leven te vervolgen.
Immersive theater is een theatervorm die zich onderscheidt van traditioneel theater doordat er niet op een podium wordt gespeeld, maar het publiek laat onder dompelen in de voorstelling zelf. Zo loop je als publiek tussen en met de acteurs, waardoor de acteurs niet alleen de hun eigen script volgen maar ook interactief met het publiek communiceren.


Tijdens ons bezoek hebben wij ervoor gekozen om diverse personages te volgen en zo een wat algemeen beeld te krijgen. Sommige verhalen zijn best heftig en de sommige zijn erg herkenbaar. De overtuigende manier van spelen, maakt dat mensen twijfelen of het nou echte conversaties zijn of toch een script volgen. Erg knap!
Alle personages hebben een eigen locatie waar gespeeld wordt. Al deze locaties zijn echt ronduit prachtig in detail uitgewerkt en allemaal een bezoekje waard. Dit allemaal in een omgebouwde fabrieksruimte van totaal 4000m2.
Er zijn verschillende barretjes waar de hele avond door drankjes kunnen worden gehaald tijdens de voorstellingen. De hapjes blijven ook tussendoor geserveerd worden.

Geen avond is hetzelfde in Hotel Wonderland, zodat het zeker niet raar is om meerdere malen te gaan kijken.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025