Musicalnieuws.nl

Homemade Productions brengt Fataal op indrukwekkende wijze naar het theater

“Fataal“ is een aangrijpend verhaal over zinloos geweld en de gevolgen daarvan; maar is ook een verhaal over de kracht van liefde. De musicalversie van deze film ging op zondag 8 april in Premiére in de Speeldoos in Baarn en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Dick van den Heuvel schreef samen met toen 18 jarige Jesse Bleekemolen het scenario van de succesvolle speelfilm uit 2016. Dit scenario heeft diezelfde Dick van den Heuvel op geslaagde wijze bewerkt naar het theater en betekent regie debuut van dochter Robin van den Heuvel.

Het verhaal gaat over Milan, Milan is jong, ambitieus en heeft grote dromen. Hij wil een club beginnen met de beste DJ’s waar iedereen tot diep in de nacht kan dansen. Ook privé heeft hij plannen: hij wil zo snel mogelijk trouwen met zijn vriendin, Sophie. Zijn vader is het met deze plannen niet eens en regelt een gewone baan voor hem. Maar Milan gelooft in zijn dromen en houdt daaraan vast.
Het lukt hem om zijn plannen te realiseren en zijn club is al snel een groot succes, mede dankzij de hulp van zijn vriend Farhane. Helaas komt al deze de positiviteit een eind als er op een drukke avond drie jongens de club in komen die zich agressief gedragen tegen iedereen. Milan grijpt in en ze worden de club uitgezet. Helaas gaan de jongens niet weg, maar zinnen op wraak. Als Milan de club verlaat slaan hem met z’n drieën in elkaar. De mishandeling is zo ernstig dat Milan in een rolstoel terecht komt en te horen krijgt dat hij nooit meer zal kunnen lopen,
Hoe verwerkt hij dit nieuws, nu zijn verder geplande toekomst in duigen valt.

Abel Leemans speelt op overtuigende wijze de gedreven, maar ook de lijdende Milan. Zijn pijn is in de zaal te voelen, maar ook vocaal is Abel een van de uitblinkers. De rol van de enthousiaste en drukke vriendin Sophie wordt gespeeld door de innemende Vera de Koster. De vocaal erg sterke Samir Hassan speelt Milan’s beste vriend Farhane, de vriend die altijd achter Milan blijft staan. Als zijn getergde vader zien wij Lucas Schilderpoort. Vader nam Milan de dood van zijn vrouw kwalijk en die haat maar ook pijn zorgde regelmatig voor gevoelige momenten in de zaal.

Fataal laat op indrukwekkende wijze een verhaal zien wat helaas nog steeds regelmatig realiteit is. Wellicht denkt een pestkop volgende keer wat meer na over wat hij aanricht met zijn geweld, laten we dit hopen.

Fataal is tussen april en juni 2018 in slechts 25 theaters te zien. Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025