Musicalnieuws.nl

Hollywood Songbook in het Delamar

Zanger, theatermaker en artistiek leider van Opera Theater Amsterdam; Charles Hens, heeft samen met Sopraan Marene Elgershuizen en pianist Jeroen Sarphati de handen ineen geslagen om, op uitnodiging van De La Mar, een low-budget-high-class programma neer te zetten; HOLLYWOOD SONGBOOK

In een fictieve nachtclub van de verbeelding hangen verloren filmscènes aan de bar en delen personages zonder script hun verhalen, herinneringen en muziek. Sopraan Marene Elgershuizen, tenor Charles Hens en pianist Jeroen Sarphati spelen operafragmenten uit bekende films en songs van componisten in ballingschap in Hollywood. Ze nemen het publiek mee op een nostalgische droomvlucht langs iconische Hollywoodscènes, waarin geen anderhalve meter bestaat en hartstochtelijke liefdesverhalen ons juist dichterbij elkaar laten kruipen. Leef mee met de hartverscheurende scene uit 'Philadelphia', waan je even een maffioso bij Brucia la Terra uit 'The Godfather'. Dans een tango met Al Pacino en zwaai samen met Vera Lynn de matrozen uit terwijl je zachtjes mee neuriet.

De avond is een theatraal liedprogramma waarin diverse muziek stukken uit Hollywoodfilms (en/of geschreven in Hollywood) zich vermengen met audiofragmenten van onvergetelijke filmscènes. 
Denk aan muziek uit Moulin Rouge, LalaLand, Pretty Woman, The Godfather en  Silence of the Lambs.

Op 14 oktober 2020 om 19.30  en 21.30 in Theater de La Mar.