Musicalnieuws.nl

Hofpleiners onderzoeken hoe het ook anders kan

Op 23 februari a.s. gaat de nieuwste voorstelling van Jeugdtheater Hofplein, Metamorphose, in première in het Hofpleintheater. Dé fantasievolle voorstelling voor kinderen, families en gezinnen die mee willen doen en denken over ‘hoe het ook anders kan’. Passend bij de actualiteit, waarin jongeren nu het heft in handen nemen en massaal protesteren tegen de klimaatverandering. Ook tijdens de voorstelling onderzoeken onze jonge spelers de invloed die zij hebben op de wereld om hen heen. Iedereen is hierbij nodig, ook het publiek is nodig! 

Metamorphose is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en ouder. Het wordt geen traditioneel theaterbezoek van zitten en kijken, maar het publiek denkt actief mee. In de voorstelling staat ‘hoe het ook anders kan’ door de ogen van jonge mensen centraal en zij stellen de vraag wat je doet als je de kans hebt om echt opnieuw te beginnen en de dingen anders te doen? Blijf je staan of verander je mee? Wanneer zet je dromen om in daden? Bij de huidige beweging van Youth for Climate en de scholierenstaking afgelopen donderdag in Den Haag om verdere klimaatverandering tegen te gaan, is in het hier en nu terug te zien waaraan de Hofpleinspelers met hun eigen inbreng al maanden werken.

Rotterdam debuut theatermaker Karlijn Benthem
Na eerdere voorstellingen, zoals Kings of war jr voor Toneelgroep Amsterdam, maakt theatermaker Karlijn Benthem voor het eerst een voorstelling in Rotterdam. Samen met de spelers onderzoekt Benthem hoe ons menselijk systeem werkt, de mening van jongeren over hoe de wereld om hen heen, de stad Rotterdam, zou kunnen veranderen.

Metamorphose (8+) over beloftes, chaos en dromen…
In Metamorphose zie je alledaagse én ongeloofwaardige veranderingen waar de wereld om vraagt. De jonge spelers onderzoeken, samen met jou, de invloed die zij hebben op de wereld om hen heen. Ze vragen zich af wie de sterren aansteekt en wie wakker blijft om ze uit te doen.

Deze fantasievolle voorstelling vertelt een verhaal van beloftes en hoop, want vanaf de maan gezien is iedereen gelijk en de zon komt elke dag weer op. Tijdens deze voorstelling zit je niet alleen in je stoel te kijken, je denkt mee. Iedereen is nodig, goden, spelers én publiek. Jij bent nodig! Dus, laat je gehoorzaamheid thuis en probeer niet alles te volgen. Maar heb vertrouwen dat het goed komt….

De spelers en maken hebben zich laten inspireren door de stad Rotterdam, Metamorphosen van Ovidius, Metamorphose II van Escher, de wetenschap en hun geloof in hoe het ook anders kan.

Speelperiode Zaterdag 23 februari om 19.30 uur gaat de voorstelling in het Hofpleintheater in première. De voorstelling speelt vervolgens de hele voorjaarsvakantie en daarna t/m zondag 16 maart 2019. Ook tijdens het LenteFEESTival van woensdag 27 februari t/m vrijdag 1 maart a.s. Voor meer informatie, speeldata en –tijden en het reserveren van kaarten: www.jeugdtheaterhofplein.nl.