Musicalnieuws.nl

Hitproductie TING! komt naar Carré en Luxor

De productie TING! komt terug wegens succes. Het dans, muziek en circusspektakel van Scapino Ballet Rotterdam, popband NITS en circusartiesten beleeft 14 september 2018 de theaterpremière in Koninklijk Theater Carré. Het bejubelde TING! trok in 2016 al meer dan 22 duizend bezoekers in de uitverkochte gashouder Ferro Dome in Rotterdam. TING! is exclusief en slechts 15 keer te zien in Carré van 14 t/m 23 september en het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam van 3 t/m 7 oktober. De kaartverkoop start op 15 maart.

Na 45 jaar terug in Carré
Scapino, het oudste dansgezelschap van Nederland, vierde in 2016 met TING! zijn 70-jarig jubileum. Carré en Scapino hebben een bijzondere band die teruggaat tot 1946. In dat jaar gaf Scapino hier zijn allereerste theatervoorstellingen. Tot in de jaren ’70 bleef Scapino een van de vaste bespelers van Carré. Na 45 jaar afwezigheid keert het gezelschap nu weer terug mét de bekende Scapino harlekijn, een rol van danser Mischa van Leeuwen. Ook de voorstellingen in het Nieuwe Luxor Theater worden een bijzondere gebeurtenis. De stoelen in de zaal maken plaats voor drie grote tribunes die rondom de speciale, vijf ton wegende, TING-piste worden opgebouwd. Een unicum in de geschiedenis van het Luxor Theater.

Dans, muziek en circus komen samen
Dans, muziek en circus komen op én boven een draaiende piste samen tot een betoverend schouwspel. Choreograaf Ed Wubbe creëert samen met zijn dansers, de NITS en circusartiesten een magische en rauwe sprookjeswereld. Soms grotesk en gevaarlijk, dan weer ontroerend en poëtisch. De adembenemende circusacts met jongleurs, clowns, paaldansers en acrobaten komen prachtig samen met de dynamische dans van Scapino. Met glansrollen van Scapino coryfeeën Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen. De NITS geven de excentrieke wereld van TING! een eigen kleur met betoverende ballads en eigenzinnige pop, waaronder hits als Nescio en In The Dutch Mountains.

25-jarig jubileum Bonnie Doets
Danseres Bonnie Doets viert met TING! haar 25-jarig jubileum. Na haar opleiding aan de balletacademie danste zij in 1993 voor het eerst bij Scapino in De Notekraker. Zij werd de muze van Ed Wubbe en danste in vrijwel al zijn stukken. In 2013 kreeg zij voor haar oeuvre de Gouden Zwaan. Dansen in Carré is voor haar een lang gekoesterde wens die nu in vervulling gaat