Musicalnieuws.nl

Hilarische voetbalquotes in Pumps en Penalties

Na de uiterst succesvolle Vijftig Tinten…. De parodie brengt Senf dit seizoen Pumps & Penalties op de planken. Deze hilarische musical van de hand van Niek Barendsen ging op 18 januari in de Goudse Schouwburg in première en MusicalNieuws was erbij.

Het verhaal draait om drie vrouwen die maar één ding willen: voetbalvrouw worden! Met als grote voorbeelden Yolanthe, Sylvie, Sabia en Estelle dromen zij ervan om een mooie en talentvolle voetballer aan de haak te slaan en snel rijk  te worden. Met de hulp van “voetbalvrouwmakelaar” Han Oldigs denken ze dit doel zeker te kunnen bereiken. Het enige wat ze hoeven te doen is een handtekening te zetten onder  een contractje en 35% van hun toekomstige inkomen af te dragen aan de slimme makelaar. Han Oldigs straalt in zijn dubbelrol, want ook in de rol van coach van Ajax 2 kan hij zich heerlijk uitleven op de voetballers: Rutger de Bekker, Rein Hofman, en Juneoer Mers.
Als toekomstige voetbalvrouwen laten Birgit Schuurman, Maaike Martens en Jolanda van den Berg zich van hun meest gewillige kant zien, terwijl Eva Poppink in haar rol van naïeve en goedgelovige reserve-voetbalvrouw er toch uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor lijkt te gaan.
Niets en niemand uit de voetbalwereld wordt gespaard. De voorstelling staat bol van roddels en typische voetbaluitspraken, met als hilarisch hoogtepunt zeker de scene in Peru met een drietal erg overtuigende lama’s.
Muziek en liedteksten van Peter van de Witte bezitten de nodige dosis humor en worden heerlijk ten gehore gebracht, waarbij met name het lied van Birgit Schuurmans zeker hit-potentie heeft!
De musical is een aanrader voor iedereen met voorliefde voor voetbal, want het is een groot feest der herkenning en staat daarom garant voor een ontspannen avondje lachen.
Yvonne Zwarts