Musicalnieuws.nl

Hilarische versie van LA CAGE AUX FOLLES in het Vlaamse EWT Theater

La Cage aux Folles is gebaseerd op een Frans toneelstuk uit 1973 van Jean Poiret. Nadat er in 1978 een film werd geproduceerd, werd er door Stage Entertainment in 2010 ook een musical gebracht gebasserd op dit stuk.

Op vrijdag 6 mei j.l. ging in het Vlaamse EWT Theater de toneel versie in première. Met niet alleen een sterke Vlaamse cast, maar ook een van onze Nederlandse kanjers in de cast.

MusicalNieuws zag een reguliere voorstelling waarbij de plaatsing al heel bijzonder was. Omdat de voorstelling echt elke avond compleet is uitverkocht mochten wij plaatsnemen op een klapstoeltje dat speciaal voor ons aan de rij stoelen was toegevoegd.

De voorstelling zelf is heerlijk over de top met Door van Boeckel en Frank de Kaey als Georges en Albin, de eigenaren van een uiterst populaire nachtclub. De populariteit van de nachtclub komt hoofdzakelijk door de optredens van de bekende dragqueen Albin.

De zoon van het stel (gespeeld door Matthew Michel) wil gaan trouwen en wil daarom zijn conservatieve aanstaande schoonouders voorstellen aan zijn ouders.voorstellen. Zijn echte ouders, dus niet de vaders die hem hebben opgevoed. Twee vaders zouden nooit door de uiterst conservatieve schoonouders geaccepteerd worden, maar dit laat Albin natuurlijk niet zo maar gebeuren. Hij heeft de jongen opgevoed, terwijl zijn natuurlijke moeder over de wereld zwierf. Hierdoor volgen uiteraard heerlijk hilarische scenes met in één van de hoofdrollen Ivo Chundro als butler/huishoudelijke hulp. Hij mag zich lekker uitleven en heeft zich voor deze show zelfs een Surinaams accent aangemeten.

De overige rollen worden gespeeld door: Daphne Paelinck (toekomstige vrouw/schoondochter). Theo van Baarle, Liliane Dorekens, Linda Dhaene, Rosita Huybrechts, Jean Spiecher, Mathias Daneels al Misty en Serge Bolle als Sederginne.

Het is echt een heerlijke komische show die dit jaar al volledig is uitverkocht, maar geen paniek want de show komt in september en oktober van 2017 terug! Zorg dat je het dan niet mist! http://ewt.be/


Producties Musical 2.0 - 2024/2025