Musicalnieuws.nl

Hilarische musical ‘Urinetown’ van Dé JeugdTheaterSchool in De Meerse

Na het met een Amateur Musical Award (Beste Mannelijke Bijrol voor Mats Hoogland) bekroonde ‘Into the Woods’ vorig seizoen, presenteert de musicalselectiegroep 15 – 25 jaar van Dé JeugdTheaterSchool Haarlemmermeer van Pier K de hilarische musical ‘Urinetown’.

De voorstelling is op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli om 20.30 uur te zien in De Meerse in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp. Kaarten voor ‘Urinetown’ zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl en bij de Informatie en Tickets balie in de passage van Het Cultuurgebouw. Kaarten kosten €15,- en voor kinderen t/m 12 jaar €7,50.

‘Urinetown’ is een verhaal over hebzucht, corruptie, liefde en revolutie. Het zit boordevol satirische humor en is een knipoog naar beroemde musicals als ‘Les Misérables’ en ‘West Side Story’. Met cabareteske invloeden en flarden kleinkunst neemt deze intieme voorstelling zowel de politiek als het genre musical op de hak. De ongewone aanleiding is weliswaar het recht om te plassen, maar ‘Urinetown’ behandelt tevens maatschappelijke en alledaagse zaken die ons allemaal raken.

De voorstelling staat onder leiding van Dennis ten Vergert (regie), Neil Dolan (choreografie) en Lidwien Mèeus (zangcoach).
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025