Musicalnieuws.nl

Hilarische avond met Sekstips, wat je van nichten leren kan

‘Fifty Shades Darker’ is momenteel dé bioscoophit in Nederland. ‘Sekstips, wat je van nichten leren kan’ heeft de potentie om dé theaterhit van dit jaar te worden. De boekverfilming en de hilarische muzikale komedie hebben slechts één ding gemeen: seks. En daar houdt alle vergelijking mee op.

Theun Plantinga is de homoseksueel Alex. Hij is dagvoorzitter, zanger en acteur, heeft een vriend en heeft over aandacht niet te klagen. Op het station in Haarlem ontmoet hij de heteroseksuele Laura (gespeeld door Julia Berendse). Het liefdesleven van de moeder van twee kinderen zit op een dood spoor. Laura heeft een vuiltje in haar oog, Alex denkt dat zij naar hem lonkt. Als dat misverstand uit de lucht is, helpt Alex haar en dat is het begin van een bijzondere vriendschap.
 
Alex weet wel hoe hij het vuur in het huwelijk en vooral in de slaapkamer van Laura en Bart weer kan laten ontvlammen. Het is het startsein voor een aaneenschakeling hilarische en leerzame slaapkamergeheimen en sekstips.
 
Alex neemt geen blad voor de mond. Alles wordt besproken: dirty talk, alle handenarbeid, blowjobs, bijna alles komt aan de beurt. Naast de verbale uitleg wordt er ook visueel uitleg gegeven met een banaan. Een banaan eten zal nooit meer hetzelfde zijn en ook bij paardrijden krijgt men een heel apart beeld na het zien van ‘Sekstips, wat je van nichten leren kan’.
 
De voorstelling zit niet alleen vol met foute grappen over seks. Er worden ook serieuze zaken, zoals homovervolging, besproken.. Naast de tips gaat het stuk over vriendschap en contact. In tachtig minuten krijg je aan één stuk door hilarische momenten afgewisseld met mooie liedjes voorgeschoteld. Men kan met een gerust hart op rij één gaan zitten, want Dick van den Heuvel (script en regie) heeft bewust niet gekozen voor publieksparticipatie, omdat mensen toch een beetje bang zijn voor het onderwerp seks.
 
De rol van Alex is Theun Plantinga op het lijf geschreven. Hij laat zich helemaal gaan in zijn komische rol en doet dit met verve. Ook Julia Berendse overtuigt als vrouw die haar ingeslapen huwelijk weer tot leven probeert te wekken. Voor de 25-jarige Berendse is het, op een invalbeurt in ‘Nonsens’ na, haar eerste rol in een muzikale komedie. En dat smaakt zeker naar meer.

Sekstips toert momenteel in Friesland, maar wat ons betreft mag deze productie door het hele land gaan toeren! Voor de speellijst kijk hier

Kijk HIER voor ons fotoverslag