Musicalnieuws.nl

Het Zonnehuis scoort weer 5 sterren met The Bridges of Madison County

The Bridges of Madison County vertelt over de korte maar hevige romance tussen de huismoeder Francesca (Lone van Roosendaal) en de rondreizende fotograaf Robert (René van Kooten). Het zet hun beider wereld volledig op z’n kop. De musical van Opus One is maandag 6 juni in première gegaan in het Zonnehuis in Amsterdam en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

De Italiaanse Francesca is door haar huwelijk terechtgekomen op het Amerikaanse platteland in Madison County, Iowa, waar zij een weinig opwindend bestaan leidt. Per toeval leert ze Robert kennen en komt voor een moeilijke keuze te staan: meegaan met de man van haar dromen of kiezen voor haar gezin. Heeft ze de kracht om die tweede kans te grijpen en haar – en ook zijn –  eigen geluk na te streven?
 
Het publiek zit bij deze versie om het podium, waardoor je heel erg word meegetrokken in het verhaal. De grootste complimenten van de dag moeten we echt geven aan Lone van Roosendaal, die het hele verhaal draagt. Haar stem klinkt prachtig en kleurt goed in de duetten met René van Kooten.  Beiden acteren met volle overtuiging en brengen het stuk naar een hoger niveau.
 
Annick Boer is de komische noot van het verhaal en weet in haar spelscénes als buurvrouw Marsha de sfeer iets te verlichten. Bas Heerkens acteert erg goed in de rol van Dick en is erg overtuigend als liefhebbende man van Francesca. Marieke Goemans en Jeroen C. Molenaar spelen de kinderen en ze doen dit fantastisch. Michael (Jeroen) is een opstandige puber die graag weg wil uit het boeren gat. Carolyn (Marieke) wil vooral de wedstrijd winnen en ergert zich aan de ruzies tussen haar vader en broer.
 
De met Tony Awards bekroonde muziek van Jason Robert Brown (van o.a. The Last Five Years) is een hartverwarmende combinatie van de zwierige Italiaanse volksmuziek van Francesca en de Amerikaanse country van Robert. Aanvankelijk lijkt het een clash van culturen maar gaandeweg ontstaan duetten waarin de twee stijlen naar elkaar toe groeien.  Het orkest onder leiding van Marco Braam worden in verschillende scénes betrokken bij het verhaal.
 
Koen van Dijk heeft de bewerking en regie gedaan voor deze versie van de Broadway-musical, perfect gemaakt voor in het intieme Zonnehuis. Benno Barends zorgde voor een prachtig en intiem lichtplan. Chiara Re en Roman Brasser waren verantwoordelijk voor de choreografie. Het decor is minimalistisch, maar perfect voor bij het stuk en zorgt ervoor dat het verhaal goed tot zijn recht komt. Het gehele podium wordt in gebruik genomen, waardoor je overal goed zit.
 
The Bridges Of Madison County is nog tot en met 2 july te zien in het Zonnehuis in Amsterdam

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025