Musicalnieuws.nl

Het was Zondag in het Zuiden: een prachtig en uniek spektakel

Het was Zondag in het Zuiden is een absolute knaller van een spektakelmusical! Vanaf het moment dat de show begint, word je volledig meegesleept door het verhaal, de muziek van Rowwen H├Ęze en de ongelooflijke prestaties van de cast.

De productie maakt ook gebruik van de unieke setting van het openluchttheater De Doolhof. De natuurlijke omgeving draagt bij aan de authenticiteit van de voorstelling en versterkt de impact van het verhaal. Dat het water daadwerkelijk met bakken naar beneden kwam geeft de show nog een extra dimensie en maakt het makkelijker om je in te leven in de situatie van december 1993!

Het verhaal, gebaseerd op de overstromingen in Limburg in 1993, is zo krachtig en ontroerend. De voorstelling is een aangrijpende en emotioneel geladen voorstelling die de kracht en veerkracht van de Limburgse gemeenschap viert. Het laat zien hoe een gemeenschap samenkomt in tijden van crisis, en het is echt inspirerend om te zien.

Het is geweldig om te zien hoe Renée van Wegberg, bekend om haar krachtige zang en sterk acteerwerk, haar rol in deze productie aanpakt. En hoe Buddy Vedder, een veelzijdig talent op het gebied van zang, dans en acteren, de Heilige Anthonius tot leven brengt.

Het is een erg sterkte cast met Hein van der Heijden, Anne-Mieke Ruyten, Wim van den Driessche, Suzan Seegers, Raymond Kurvers,, Magtel de Laat, Martijn van der Veen, Tim Stuart en Victor Lammertijn, die allemaal hun unieke talenten en ervaringen meebrengen. Ze leveren allemaal uitstekende prestaties en brengen het verhaal echt tot leven. Je kunt de emotie in hun acteerwerk voelen.

De muziek van Rowwen Hèze, is een integraal onderdeel van de voorstelling. De liedjes zijn zorgvuldig geselecteerd en geïntegreerd in de plot, waardoor ze de emotionele impact van de gebeurtenissen versterken. De muziek draagt bij aan de sfeer en emotie van het verhaal en versterkt de impact van de gebeurtenissen. De muziek is echt de kers op de taart.

Ik moet ook de mensen achter de schermen prijzen. De productie is een samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht en De Maaspoort Venlo, en ze hebben fantastisch werk geleverd. En laten we de figuranten en vrijwilligers van de Passiespelen Tegelen niet vergeten, die ook een belangrijke rol spelen in het succes van de show.

Het was Zondag in het Zuiden is een absolute must-see. Het is een aangrijpend, inspirerend en onvergetelijk spektakel dat je niet wilt missen. Ga het zien, je zult er geen spijt van krijgen!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025