Musicalnieuws.nl

Het ultieme kerstcadeau: kaartjes voor Murder on the Orient Express

Er zijn van die voorstellingen die zo af zijn, dat je wil zeggen "strik erom" en niks meer aan doen! Murder on the Orient Express is er zo een. Een toneelstuk dat met liefde en precies oog voor detail is gemaakt.

Om te beginnen de cast. Remko Vrijdag is briljant als Hercule Poirot. Wie Agatha Christie's boeken heeft verslonden, heeft een beeld in het hoofd. Hoe heerlijk als wat op het toneel staat, precies dat is wat je er zelf bij bedacht hebt. Niet alleen door de snor of het echt prachtig continue volgehouden Franse accent, maar ook door het loopje, de blik, het gemak waarmee hij de hele zaal aan zijn lippen weet te krijgen. Welkom in je eigen fantasie.
 
En ja wat wil je als de andere reizigers van de legendarische trein oa Frederik Blom, Lone van Roosendaal en Gerrie van der Klei zijn. Goed gecast en nog beter gespeeld. Ook het vermoorde meisje speelt heel goed en heeft een exact genoeg plek in het stuk.
 
Het decor is ook heel fraai. Door simpele ingrepen wordt een trein een station of een hotel.  Goed lichtontwerp doet de rest. Ook het geluidsontwerp is af.
 
Het is met zoveel aandacht gemaakt, van kostuum tot tekst, dat hij van mij in de boeken mag van: hoe maak ik zo theater dat het klopt, boeit en echte entertainment is.
 
Het verhaal gaan we hier niet verraden. Wel de conclusie: of je het verhaal nu wel of niet al kent, een middag of avond in het theater dit bekijken voelt als warme winterdeken. Na afloop lekker bij kerstboom of chocolademelk nog heerlijk nagenieten.
 
Te zien door heel Nederland. Kijk HIER voor de speellijst

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025