Musicalnieuws.nl

Het Tapas Theater is en blijft een groot succes

Op maandag 13 juli was de aftrap van het nieuwe seizoen van het Tapas Theater in Amsterdam en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Het is alweer 2 jaar geleden dat Tessa Harmsen de deuren opende van het door haar bedachte Tapas Theater. En dat dit concept werkt blijkt uit het feit dat alweer de 100e voorstelling wordt gespeeld.
Deze eer gaat naar Luuk Ransijn, die momenteel in de finale staat van diverse cabaretfestivals. MusicalNieuws mocht deze ontroerende, maar ook grappige voorstelling gaan bekijken, waarbij Luuk ook nog eens laat horen een prettige zangstem te bezitten.
 
Maar alvorens naar de “Luuk-a-like” van Luuk te gaan, kregen de aanwezigen eerst enkele previews van shows die in augustus en september bekeken kunnen worden.
Het bijzondere aan het Tapas Theater is dat het niet alleen een gezellig Tapas Restaurant is, maar er altijd 3 en soms zelfs 4 shows per bezoek bekeken kunnen worden en deze zijn altijd heel divers.
 
Hoe divers lieten  o.a. Lisa Ostermann, Iris Bakker, Imke Mol en Nienke Strik ons in de previews zien. Al deze jonge artiesten worden door het Tapas Theater een podium aangeboden, al waar ze zich gedurende een langere periode kunnen ontwikkelen en zich aan een publiek kunnen presenteren.
 
Ook veel gevestigde namen grijpen de kans om in het Tapas Theater een andere kant van zichzelf te laten zien. Zo mochten wij de indrukwekkende voorstelling “Schuldig Bevonden” van Michelle van der Ven gaan bekijken. Michelle van der Ven heeft ondanks haar jonge leeftijd al een behoorlijke staat van dienst, zo speelde ze onder andere in Sweeney Todd, The Phantom of the Opera, Next to Normal en Aspects of Love.
In Schuldig Bevonden brengt Michelle een spannende monoloog van een tot levenslang veroordeelde jonge vrouw in een cel in de 19de eeuw. De tekst van de voorstelling heeft ze zelf geschreven onder begeleiding van regisseur Yardeen Roos.
 
Na de voorstellingen werden de aanwezigen uitgenodigd om in de gezellige foodbar op de begane grond bij te kletsen, borrelen en/of te eten. Dit is het mooie en unieke van het Tapas Theater, als bezoeker kan je binnenkomen en gaan wanneer je wilt en je kunt altijd één of meerdere voorstellingen bezoeken.

Kijk op https://www.tapastheater.nl/ voor meer informatie

Kijk HIER voor ons fotoverslag van 13 juli