Musicalnieuws.nl

Het Schlagerfestival verovert Belgische kust en kondigt tweede editie aan

Het Schlagerfestival Zomereditie maakte dit weekend met succes zijn entree aan onze Belgische kust. De fans van het Nederlandstalige levenslied kregen er geen genoeg van en artiesten van hun kant zorgden voor twee onvergetelijke avonden in de Proximus Pop-Up Arena. Na afloop werd dan ook aangekondigd dat Het Schlagerfestival Zomereditie terugkeert naar Middelkerke.

De tweede editie van het populaire evenement vindt plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena. Ook partner Dag Allemaal stapt weer enthousiast mee aan boord.
 
Het Schlagerfestival Zomereditie in Middelkerke was de eerste afspraak van fans met hun favoriete Nederlandstalige artiesten nadat eerder het evenement in Hasselt tot twee keer toe moest worden verplaatst. De twee nagenoeg uitverkochte shows in de Proximus Pop-Up Arena dit jaar tonen dan ook aan dat fans al die tijd flink op hun muzikale honger hebben gezeten. Willy Sommers, Bart Kaëll, De Romeo’s, Yves Segers, Gene Thomas, Steve Tielens, Matthias Lens, Lindsay en Swoop pasten daar meteen een mouw aan en maakten van de eerste editie van Het Schlagerfestival Zomereditie een klinkend succes.

 
© Het Schlagerfestival - Ymke Dirikx

 
Aan een hoog tempo volgde de ene hit na de andere en het publiek genoot ervan met volle teugen. De uitbundige sfeer en ambiance die typerend is voor Het Schlagerfestival vulde vrijdag en zaterdag ook de Proximus Pop-Up Arena tot aan de nok. De hele tijd stond de zaal onder muzikale hoogspanning.


© Het Schlagerfestival - Ymke Dirikx


"Het Schlagerfestival is al vijftien jaar een gevestigde waarde in Hasselt en dus hadden we er het volste vertrouwen in dat een zomereditie ook in de smaak zou vallen", vertelt mede-organisator Jan Van Esbroeck, CEO Sportpaleis Group. "Wat we niet hadden verwacht was dat het weerzien tussen fans en artiesten zo overweldigend - op een aantal momenten zelfs bijzonder emotioneel - zou zijn. We hebben dan ook meteen beslist om volgend jaar met Het Schlagerfestival Zomereditie opnieuw naar Middelkerke te komen."
 
Tweede editie in 2022. Eerste namen bekendgemaakt.

Het Schlagerfestival Zomereditie slaat op zaterdag 16 juli 2022 voor een tweede keer zijn tenten op in Middelkerke. De eerste artiestennamen voor de editie in 2022 zijn Christoff en Laura Lynn. Polonaises waren in deze corona tijden niet toegelaten, met Christoff en Laura Lynn zullen de liefhebbers volgende editie hun schade kunnen inhalen. Later worden meer artiesten bekendgemaakt. Gezien de snelheid waarmee beide shows dit jaar nagenoeg uitverkochten wachten fans best niet al te lang om hun tickets te reserveren.
 
Het Schlagerfestival Zomereditie vindt volgend jaar plaats op zaterdag 16 juli 2022 in de Proximus Pop-Up Arena. Tickets zijn meteen beschikbaar via www.hetschlagerfestival.be
 
Het Schlagerfestival is een productie van DPG Media en PSE Belgium.


Producties Musical 2.0 - 2024/2025