Musicalnieuws.nl

Het roodharige weeskindje Annie is door de TheaterAlliantie succesvol in een nieuw jasje gestoken

Mark Vijn TheaterProducties slaat na 8 jaar stilte, de handen ineen met de Theateralliantie en brengt deze vernieuwde klassieker naar de nederlandse theaters. Op zondag 1 december was de premiere van Annie de Musical in het Chasse Theater in Breda en MusicalNieuws was hierbij.

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan. Wanneer miljardair Oliver Warbucks Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

Willemijn Verkaik neemt de rol van Miss Hannigan op zich. Deze rol zet ze op geheel eigen wijze neer. Haar komsiche timing is van een hoog niveau en natuurlijk laat ze ook even haar vocale register horen. De rol van Oliver Warbucks is in deze versie in handen van Edwin Jonker. Zijn spel is mooi om te zien, de schakeling van harde zakenman naar liefhebbende vader weet hij op een mooie manier weer te geven. Hij wordt bijgestaan door Eva van Gessel in de rol van Grace Farrel. Haar spel is mooi gedoseerd en ook de liefde voor de kleine Annie brengt ze op een mooie wijze.

De duidelijke ster in deze show is toch wel de kleine Annie, gespeelt door Ida Verspaandonk. Het moeilijke ‘Morgen’ lijkt ze makkelijk weg te zingen. En zo bewijst dit kleine multi-talent zeker niet onder te doen bij haar volwassen collega’s. Ze steelt de harten van het publiek met haar pure spel en prachtige stem. Haar weesvrienden zijn soms helaas (door het enthousiasme) moeilijk te verstaan toch weten ook zij het publiek in te pakken.

Het kleine ensemble heeft het maar druk in deze versie. Er zijn maar weinig scenes waarin ze niet een aandeel hebben. Toch bewijzen ze wel dat het ensemble van groot belang is. Michael Muyderman valt op in dit geheel en weet hij te laten zien dat hij een onwijs goede danser is. Dieter Spileers als de Butler van Warbucks laat in zijn ijzersterke spel zien dat hij meerdere soorten personages vorm weet te geven. 

Opvallend aan deze show is het decorontwerp van Daniel Ament, het kostuumontwerp van Sabine Snijders en de Kap- & grime ontwerpen van Cynthia van der Linden. De karikaturiseerde ontwerpen met minimalistische designs zijn een leuk gegeven. De grime van Miss Hannigan is passend bij de rol en maakt de expressies van Verkaik duidelijker, waardoor een kleine blik al een grote verandering kan zijn.

Annie de Musical bewijst nog gewoon van deze tijd te zijn met o.a. grappen over genderneutraliteit en een regenboogvlag bij de president. Of het vernieuwde jasje nou nodig is of niet, deze show is niks meer zonder de ijzersterke cast die de gehele show vorm geven. Annie de musical is nog tot 24 mei 2020 te zien door heel Nederland. Voor meer informatie en tickets; https://theateralliantie.nl/alle-producties/annie-de-musical/

Door: Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025