Musicalnieuws.nl

Het regent applaus op de première van spektakelmusical Singin' in The Rain

Nog tot en met 3 september te zien op het Donkmeer in Berlare met Daphne Wellens, Hilde Van Wesepoel, Michiel De Meyer en Nordin De Moor samen met ensemble en tientallen figuranten.

Weer of geen weer... bekend Vlaanderen en de pers maakten zich op voor een spetterende première aan het Donkmeer in Berlare. De verwachtingen waren dan ook niet min voor deze titel én all time kaskraker van formaat: SINGIN' IN THE RAIN. Regisseur Bruno Van Heystraeten en de hoofdcast met Michiel De Meyer, Daphne Wellens, Hilde Van Wesepoel en Nordin De Moor samen met ruim 200 medewerkers mochten een daverend aplaus in ontvangst nemen na afloop van de première van deze openluchtmusical van Festivaria. Alle ingrediënten waren aanwezig om er één groot spektakel van te maken: de legendarische gele regenjasjes, spetterende dansscènes, de glamour & glitter van bij het ontstaan van de grote filmstudio's, heerlijke humor en een spetterend decor waarbij de gigantische LED-muur het publiek af en toe terug katapulteert naar het tijdperk van de stomme film of trakteert op nog wat extra, feestelijke tintjes. Kortom, alleen maar stralende gezichten te zien, zowel op de scène, als in de publiekstribune van de Festivalhal.  Er zijn nog  tickets voor de voorstellingen van 19 augustus tot en met 3 september beschikbaar op www.festivaria.eu. 

Kijk HIER voor ons fotoverslag van de premiere 
 
 
 
 
SINGIN’ IN THE RAIN What a glorious feeling! I’m happy again.   MEER DAN 400 VOORSTELLINGEN OP BROADWAY NU EINDELIJK IN VLAANDEREN ALS OPENLUCHTSPEKTAKEL VAN 19 AUGUSTUS TOT 3 SEPTEMBER 2022  In de zomer van 2022 neemt Festivaria je mee naar het swingende Hollywood van de jaren ’20. Maak kennis met Don Lockwood en Lina Lamont, twee supersterren van de stomme film. Volgens de studio een dolverliefd koppel, gewoon goeie vrienden volgens Don. Ze spelen de ene succesproductie na de andere. Totdat de geluidsfilm z’n intrede doet. Diva Lina blijkt een vreselijke stem te hebben. Kathy Selden - het échte lief van Don - mag haar in het grootste geheim dubben. De jaloezie stijgt ten top. Kan Lina het hart van Don alsnog veroveren? Blijft ze een vedette of valt ze live door de mand? Singin’ in the Rain is gekroond tot beste muziekfilm ooit. De live musicalbewerking van de film is dan ook een feest voor het oog en het oor. SINGIN' IN THE RAIN - PRAKTISCHE EN CREATIEVE INFO De musical Singin' in the Rain is een bewerking van de gelijknamige film uit 1952, gebaseerd op het boek van Betty Comden en Adolph Green. De liedteksten zijn van de hand van Arthur Freed en de muziek werd geschreven door Nacio Herb Brown. De musical ging op 30 juni 1983 in première op West End, Londen. Twee jaar later, in 1985, was de productie op Broadway te zien en sindsdien passeerden heel wat internationale producties de revue, onder andere in Noorwegen, Frankrijk, Australië en Rusland. Nu is de musical eindelijk te zien in Vlaanderen als openluchtspektakel. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber. Van 19 augustus tot 3 september - Donkmeer Berlare Een productie van FESTIVARIA - www.festivaria.eu ONS CREATIEF TEAM: Regisseur: Bruno Van Heystraeten Muzikale leiding: Geert Baetens Decorontwerp: Marnik Baert Choreografie en regie-assistentie: Ingrid Coppieters Kostuums: Elvira Van Bavinckhove Hoofdcast: Michiel De Meyer, Daphne Wellens, Nordin De Moor en Hilde Vanwesepoel. Tickets: www.festivaria.eu

Producties Musical 2.0 - 2024/2025