Musicalnieuws.nl

Het Land Van Oz zit boordevol talent in The Wiz

Afgelopen weekend streek Daphne Bruineberg producties (weer) neer in Alphen aan den Rijn, dit jaar met de voorstelling ‘The Wiz’.

Het verhaal van The Wiz volgt de jonge Dorothy die verdwaald en hierdoor in het magische Land van Oz terecht komt.
Hier ontmoet ze Acadabra; een lieve fee die haar naar The Wiz stuurt, deze tovenaar zal haar zeker wel weer thuis krijgen.
Op de tocht naar deze tovenaar ontmoet Dorothy een aantal nieuwe vrienden; een vogelverschrikker zonder verstand, een blikkenman zonder hart en de laffe leeuw. Samen gaan zij het avontuur aan om naar the wiz te komen, allemaal voor een andere wens en een ander verlangen. Zo wilt de vogelverschrikker graag een paar hersenen, de blikkenman een hart en de leeuw een dosis moed. En Dorothy; zij wilt graag naar huis, maar zullen ze de tovenaar vinden?
 
Daphne Bruineberg Producties (DBP) is een gevestigde naam binnen de theater-amateurtak en ook geen vreemde in Alphen aan den Rijn. Waar ze vorig jaar de pannen van het dak speelden met de voorstelling High School Musical, was het dit jaar de eer aan The Wiz. 
 
Leuk om te zien dat ze bij elke voorstelling de samenwerking op zoeken: dit jaar bood gymnastiekvereniging DOS de hulp; wat resulteert in een aantal fantastische dans- en acrobatiek scenes. De grote zaal in het Castellumtheater zit dan wel niet helemaal vol, maar het grote ensemble heeft de ruimte hard nodig. Ze dansen, rollen, klimmen (!) door de zaal waardoor je soms niet weet waar je moet kijken.
 
Qua decor en kostuums zit het allemaal goed in elkaar. Er is veel oog voor detail geweest wat het plezierig maakt om naar het podium te kijken. Lampjes, decorstukken, kostuums, grime, het ziet er allemaal fantastisch uit!  Het enige wat we soms jammer vinden is de belichting: deze is erg donker waardoor er soms spelers volledig onzichtbaar zijn.
 
De cast speelt naar lieve lust en pakt het publiek vanaf het eerste moment volledig in.
Het is haast oneerlijk om in te gaan op individuele prestaties want the Wiz is een groot groepsspektakel, maar met de hoofdrollen die worden gespeeld door Marloes (Dorothy), Joey (vogelverschrikker), Alex (laffe leeuw), Taco (blikkenman) Koen (the Wiz) en Sarah (Sadista) is een ding zeker: Het Land Van Oz zit boordevol talent!

Door Anniek de Wild

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025