Musicalnieuws.nl

Het Kursaal neemt na twee weken afscheid van Dirty Dancing

Het Kursaal haalt al 6 zomers achter elkaar een internationale show naar Oostende en dit jaar was de keuze gevallen op de tourversie van Dirty Dancing. Na de première op dinsdag 26 juli is de show goed bekeken en kan er ook dit jaar weer gesproken worden van een groot succes.

Wie kent Dirty Dancing niet? De film uit 1987 met in de hoofdrollen Jennifer Grey en Patrick Swayze is mede dankzij de hit (I’ve Had) The Time of My Life (door Bill Medley en Jennifer Warnes) wereld beroemd geworden. Welk meisje droomde er destijds niet van om Baby te zijn na de uitspraak: “Nobody puts Baby in a corner”. De musical brengt al deze herinneringen terug en maakt het verhaal, over het jonge meisje Frances 'Baby' Houseman dat tegen haar zin mee op vakantie moet met haar ouders en daar de charismatische dansinstructeur Johnny Castle ontmoet, absoluut tijdloos.

MusicalNieuws was aanwezig bij het afscheid van de ijzersterke cast, met in de hoofdrollen Katie Hartland als Baby en de uiterst charmante Lewis Griffiths als Johnny. De cast was inmiddels goed op elkaar ingespeeld en ook de chemie onder elkaar was prima in orde.
Terwijl er destijds door Stage gekozen voor een modern decor, is het decor van deze tour versie meer naar de tijdgeest van 1963, het jaar waarin het verhaal speelt. De decorstukken zien er niet alleen prachtig uit, maar ze kunnen door te draaien een totaal andere locatie aangeven. Erg praktisch en qua beeld erg geloofwaardig.
Omdat de show in het Engels werd gespeeld, was er ook dit jaar weer gekozen om aan beide kanten schermen te plaatsen met daarop de ondertiteling in zowel Nederlands als Frans.

Kortom wij hebben genoten van deze Dirty Dancing en zijn erg benieuwd wat het Kursaal volgend jaar naar Oostende gaat halen!