Musicalnieuws.nl

Het Kunstuur Mechelen verwelkomt 150.000ste bezoeker!

Het Kunstuur in Mechelen kreeg deze week zijn 150.000ste bezoeker over de vloer. De gelukkige, Carine Van den Broeck uit Heist op den Berg, werd in de bloemen gezet door initiatiefnemers van Het Kunstuur, Hans en Joost Bourlon. Het Kunstuur loopt sinds november 2019 en is in Mechelen reeds aan haar vijfde tentoonstelling toe. Het kan dan ook rekenen op een bijzonder trouw en enthousiast publiek. Voor deze vijfde tentoonstelling is het thema oorlog en afscheid.

Het Kunstuur in Mechelen startte met een eerste tentoonstelling in november 2019. De vijfde tentoonstelling loopt op dit moment in de Heilige Geestkapel, rechtover de Sint-Romboutstoren. In Het Kunstuur worden Belgische kunstwerken tentoongesteld uit de periode 1850-1950 op een heel laagdrempelige manier. De ingrediënten, verhaalvertelling bij de werken door bekende en nog niet bekende Vlamingen, specifieke belichting en muziek van Dirk Brossé, maken er een beleving van die exact één uur duurt. Naast Mechelen en Hasselt komt er vanaf maart dit jaar ook Het Kunstuur in Roeselare.
Carine Van den Broeck, 150.000ste bezoeker van Het Kunstuur: “Ik ben geen grote museumbezoeker, maar Het Kunstuur vind ik een superinitiatief. Een heel fijne manier om kunst te beleven. De combinatie van topwerken, verhalen, belichting en muziek maken er een echte beleving van. Ik ben eerder al naar de vorige tentoonstellingen van Het Kunstuur in Mechelen en Hasselt geweest en ik kom zeker terug voor nummer zes!”
Bart Somers, titelvoerend burgemeester Mechelen: "We zijn bijzonder blij dat Het Kunstuur reeds meer dan 150.000 mensen kon overtuigen om een bezoek te brengen aan onze stad. Dankzij de mooie locatie in de Heilige Geestkapel rechtover de Sint-Romboutstoren komt deze unieke kunstervaring volledig tot zijn recht." 
Hans en Joost Bourlon, initiatiefnemers: "We zijn ervan overtuigd dat deze vijfde, jubileumtentoonstelling zowel thematisch als inhoudelijk de beste is sinds de start van Het Kunstuur in 2019."
Succesformule Het Kunstuur in Mechelen in enkele cijfers: de eerste tentoonstelling was goed voor 30.700 bezoekers, de tweede tentoonstelling voor 40.100 bezoekers, de derde tentoonstelling ontving 41.200 bezoekers en de vierde tentoonstelling lokte 34.200 toechouwers. Momenteel loopt de vijfde tentoonstelling nog steeds.

Kunstenaars, werken en vertellers van de vijfde tentoonstelling van Het Kunstuur: Gustave DE SMET De zeearend  Marleen D'JOOS en Kathy VERVOORT Valerius DE SAEDELEER Het huis van de wever Frank DE BOOSERE Valerius DE SAEDELEER Bomenrij Frank DE BOOSERE Floris JESPERS De Joodse verloving Lucas VAN DEN EYNDE Prosper DE TROYER De varkensboer Lies BERNAERTS Constant PERMEKE Jabbeke in 1940 Bruno DE WEVER Joseph STEVENS Meisje met hond Danny VERBIEST Gustave VAN DE WOESTYNE De blinde papeter Delphine LECOMPTE Frits VAN DEN BERGHE Helse rit Abdufatah Mahadi Said Prosper DE TROYER De beiaard Mark&Tess UYTTERHOEVEN Kurt PEISER Accordeonist bij de Schelde Wim Opbrouck Prosper DE TROYER X-stralen Maggie DE BLOCK Rik WOUTERS Buste van James Ensor Kurt DE BOODT Rik WOUTERS Stilleven met perziken Jelle CLEYMANS Anto CARTE Pietà Mil COENEN Firmin BAES De zwerver Tommaso BORDONI Henri EVENEPOEL Zondag in het Bois de Boulogne Iryna SHARYHINA Xavier MELLERY De afschaffing van de tolgelden Jo De Meyere Théodoor VERSTRAETE  Begrafenis in de Kempen Jo De Meyere Albert SERVAES Sursum Corda Jo De Meyere Albert SERVAES Calvarieberg Jo De Meyere Gustave VAN DE WOESTYNE De slapers Jo De Meyere Jean BRUSSELMANS Het onweder Jo De Meyere Valerius DE SAEDELEER De oude perelaar in de winter Jo De Meyere Emile CLAUS Portret van de kunstenares Anna De Weert Jo De Meyere Anna DE WEERT Mijn atelier in juni Jo De Meyere Frits VAN DEN BERGHE De eeuwige zwerver Jo De Meyere Frits VAN DEN BERGHE De metgezellen Jo De Meyere Jan VAN BEERS  Après le bal Jo De Meyere

Dirk Brossé zorgt voor de muziek, Jo De Meyere vertelt de verhalen in de kapel, Fien Sabbe las de bindteksten in en Frank Van Laecke verzorgde de regie.

tickets & info www.hetkunstuur.com