Musicalnieuws.nl

Het feestje van The Bodyguard is terug in Utrecht

The Bodyguard trok in 2015 al 850.000 bezoekers naar het Beatrix Theater in Utrecht. De ‘vernieuwde versie’ hoopt om in de vijf maanden net zo’n groot succes te worden. Voel de spanning en de verleiding in deze musical, popconcert, thriller en love story in één. Met alle grote hits van Whitney Houston, zoals ‘I Wanna Dance With Somebody’ en ‘I Will Always Love You’.

De Bodyguard is helaas maar tijdelijk te zien en wordt grotendeels gebruik gemaakt van het originele decor. De kostuums zijn wel anders en zien er wat minder fraai dan bij de vorige versie.

Het verhaal
The Bodyguard vertelt het verhaal van superster Rachel Marron die bedreigd wordt door een stalker. Frank Farmer, voormalig CIA-agent, wordt ingehuurd om Rachel te beveiligen, maar daar moet zij aanvankelijk weinig van weten. Rachel is niet blij met de continue aanwezigheid van Frank, maar desondanks doet Frank er alles aan haar en haar kind te beschermen. De stalker ziet de chemie tussen Frank en “zijn” Rachel en probeert haar te vermoorden. Lukt het Frank om het leven van de vrouw van wie hij is gaan houden te redden?

Nyassa Alberta speelde op fantastische wijze Tina Turner en mag nu de hoofdrol van Rachel Marron op zich nemen. Als Rachel Marron is ze zichtbaar nog niet helemaal op haar gemak en is haar zang nog niet helemaal steady. Maar de stem zit er wel, dus het komt zeker goed. Tarikh Janssen als de bodyguard Frank Farmer is erg leuk. Hij beweegt heerlijk en heeft leuke komische momenten.

Nurlaila Karim speelt de zus van Rachel, Nicki Marron, en is geweldig zoals we van haar gewend zijn en weet vocaal de zaal helemaal in te pakken. Ook haar spel is heerlijk en haar onbeantwoorde liefde voor Frank is voelbaar.
Het ensemble is van hoog niveau, geweldige energie en geweldige dansers.

De grote kleine ster van de avond is Ki-Yeann Wijnaldum die op de première de rol van Fletcher mocht spelen, het kind van Rachel. In deze versie is Fletcher niet meer persé een zoon, maar kan dus ook een dochter zijn. Het innemende spel van de kleine ster is heerlijk, maar vooral met haar indrukwekkende dans en trucjes weet ze het publiek in te palmen.

In de musical zitten maar liefst zestien hits van Whitney Houston en voor liefhebbers van haar muziek is het ook zeker een aanrader. Daarom is het zo fijn dat deze show terug is en kunnen mensen. die de vorige versie hebben moeten missen, alsnog genieten van deze heerlijke voorstelling.

Kijk HIER voor ons fotoverslag