Musicalnieuws.nl

Het betoverende sprookje Sneeuwwitje is terug in het theater

Dit keer geproduceerd door Studio100 en exclusief in het Plopsatheater in Plopsaland de Panne.

Een op en top musicalcast brengt de hele zomer de magie naar het theater, met grote namen zoals Ianthe Tavernier (Sneeuwwitje), Michiel de Meyer (prins) en het musicaldebuut van niemand minder dan Manu van Acker als de lakei. Ruth Beeckmans en Karen Damen spelen afwisselend de slechte koningin. De zeven dwergen zullen gespeeld worden door Edwin Alofs, Andy Herd, Kyle Herd, Sharon van Lieshout, Paul Monaghan, Erwan Seyeux en Terrence Weijnschenk.
 
Het klassieke sprookje van Sneeuwwitje en de zeven dwergen is door velen gekend en wordt nu wederom door Studio100 naar het theater gebracht. De boze stiefmoeder en haar spiegel, het enge bos waar de lieve dwergen wonen en de knappe prins, alles komt langs. Er zijn enkele aanpassingen gedaan, maar de essentie blijft hetzelfde. Het is bijvoorbeeld de lakei (Manu van Acker) die de opdracht krijgt om Sneeuwwitje te vermoorden in plaats van de jager. Ook zegt de koningin niet de klassieke woorden “Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…” en wil de koningin eigenlijk de prins in eerste instantie voor haarzelf.
 
Er zitten vele grappen in die ook door het oudere publiek worden gesmaakt. Zo blijkt de populaire James Cooke de magische spiegel te zijn en brengt hij met de nodige zelfverheerlijking een ijdel en brutaal personage. Tijdens een première loopt de spanning soms hoog op. Er gaat dan ook het een en het ander mis. Een van de ledschermen van het decor knippert regelmatig, Ruth Beeckmans verspreekt zich (maar lost dit vlotjes op) en een beker beland tijdens het kasteelfeest op de grond. De Koningin pakt deze al improviserend op en probeert er uit te drinken. Ze kijkt op komische wijze boos als ze merkt dat die leeg is. Een foutje dat vakkundig wordt opgelost. Het tegenovergestelde gebeurde toen er een rood hart uit de tas van de lakei viel en een volle 10 minuten op het podium lag. Menigeen ergerde zich aan de eindeloze kansen die de acteurs hadden om dit op te pakken of weg te doen. Zeker aangezien dit als spoiler kon worden gezien, aangezien de opdracht tot de moord op Sneeuwwitje nog niet was gegeven. We hopen dat in de toekomst meer met de acteurs gesproken wordt hoe dit vlot kan worden opgelost.
 
Daarnaast veel lof voor de komische noot die Manu van Acker bracht in het stuk als tegenhanger van de enge momenten met de stiefmoeder. Zeker toen er een levensgrote draak met rode ogen op het podium kwam, werd er hard gegild in de zaal. Super goed én eng gedaan en zeker niet uit het klassieke sprookje. Ook de beroemde scène in het donkere bos werd zeer spannend neergezet. Als daarna de vrolijke dwergen komen is alles vergeten. Het was geweldig om te zien hoeveel plezier de zeven acteurs hadden bij het spelen van hun rol. Het decor zijn grote led schermen die vlot wisselen tussen de verschillende scènes. Het ziet er werkelijk sprookjesachtig uit.
 
Sneeuwwitje is en blijft een fijne klassieker om te mogen bewonderen. Zeker in de betoverende versie die Studio100 ervan gemaakt heeft. Om je bezoek aan deze musical af te maken kun je het combineren met een bezoek aan Plopsaland. Of kies voor het Sneeuwwitje arrangement met:
  • Een overnachting in het Plopsahotel
  • 2 dagen toegang tot Plopsaland de Panne
  • 2 dagen toegang tot Plopsaqua de Panne
  • Een heerlijk ontbijtbuffet
  • Luxueus avondbuffet
  • Gratis Sneeuwwitje tickets
  • Parking
 
Bestel de tickets via: https://sneeuwwitje.live/
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025