Musicalnieuws.nl

Henk Poort brengt verhalen over zijn jeugd in de Jordaan en werken in de musical- en operawereld

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus presenteert Grand Café Restaurant 1e Klas, in het Amsterdamse Centraal Station, de tweede editie van het muzikale diner spektakel “A First Class Evening”. Slechts vijftig bezoekers genieten van een luxe vier-gangen-diner met ditmaal een live optreden van Henk Poort.

Al jaren hoort de sympathieke Nederlandse bariton Henk Poort bij de Beste Zangers van Nederland. Dat bewijst hij in 2019 opnieuw met zijn deelname aan het gelijknamige AvroTros televisieprogramma. Met zijn imponerende versie van “The Sound of Silence” bereikt hij de eerste plaats in de Nederlandse iTunes lijst, en ook met zijn cover "Phantom of the Opera” met Floor Jansen weet hij de kijkers diep te ontroeren.

Met zijn muzikale hoofdrol tijdens “A First Class Evening” zorgt Henk Poort niet alleen voor een extra “classical” tintje, maar brengt hij ook hoogtepunten uit zijn theatershow 'Ik ben mijn lied’.
Hoogtepunten uit zijn veelzijdige musical-, operette-, opera- en popvertolkingen wisselt hij af met verhalen over het leven in de Jordaan en zijn artiestenleven in de wereld van musical en opera.

Over “A First Class Evening"
Na vier uitverkochte avonden met OG3NE in juli 2020 is het voor de tweede maal dat Grand Café Restaurant 1e Klas groots uitpakt met een diner spektakel dat het beste omschreven kan worden als ‘een on-Nederlandse dinerbelevenis’. De historische ambiance, allure en grandeur van de voormalige 1e klas wachtkamers van het Amsterdamse Centraal station vormen hiervoor het decor. Tickets voor “A First Class Evening” met Henk Poort zijn vanaf heden online te bestellen via: www.ticketpoint.nl.

Over Grand Café Restaurant 1e Klas
Architect Pierre Cuypers ontwierp tot in detail het Amsterdamse Centraal Station dat in 1889 werd geopend. De 1e klas wachtkamers zijn thans getransformeerd tot een stijlvol restaurant en een luxueuze uitgaansgelegenheid dat door haar bijzondere ligging geen gelijke kent.

Over Henk Poort
Van “Er zaten twee motten in mijn oude jas” (uit de musical Dorus) tot "The Phantom of the Opera” en van “La belle Hélène” tot ‘The Sound of Silence”. Henk Poort verstaat feilloos de kunst om opera, musical, volksmuziek en wereldrepertoire op een innemende dan weer uitbundige wijze te vertolken. Gelardeerd met een flinke portie (Amsterdamse) humor en zelfspot bewijst het unieke muzikale multitalent Henk Poort dat hij niet alleen tot de top van onze vaderlandse muziekindustrie behoort, maar deze met zijn indrukwekkende vocale kwaliteit, veelzijdigheid en persoonlijkheid ook sterk weet te domineren.