Musicalnieuws.nl

Hello Again een must-see voor elke musicalliefhebber

De Kernploeg is in 2016 opgericht door een groep vakidioten, die musicals naar Nederland brengt die niet of nauwelijks gespeeld worden. Zo ook Hello Again, deze musical ging Off-Broadway in première in 1993 en is sindsdien uitgevoerd in Londen, Zweden, Australië, Duitsland en New York. En nu dus voor het eerst in Nederland.

In Hello Again leren we tien karakters kennen. Of ze nou dansen in een broeierige New Yorkse club in de jaren ’70 of de laatste minuten op de Titanic beleven in 1912: alle karakters zijn op zoek naar een connectie. De musical Hello again is gebaseerd op het wereldberoemde en destijds zeer controversiële toneelstuk Reigen en staat bekend om de bijzondere opbouw. In tien op het eerste oog losstaande dialogen zie je steeds twee personages wankelen op de dunne scheidslijn tussen liefde, lust en macht. Vervolgens stapt een van hen over naar een volgende scène in een compleet ander decennium. 

De ijzersterke cast bestaande uit: Brigitte Heitzer, Stef van Gelder, Lisse Knaapen, Jeroen Sigterman, Cystine Carreon, Hugo Haenen, Jip Bartels, Marijn Brouwers, Desi van Doeveren en Doris Baaten vormen de spelers van dit jaar. Allen spelen ze twee scénes waarin zij een connectie zoeken met elkaar. Doordat elk hun eigen moment heeft, weet iedereen het publiek goed mee te nemen.
Vanaf het eerste moment, in de scene met Brigitte Heizer en Stef van Gelder als de hoer en de soldaat, weet je dat dit een andere voorstelling is dan anders. Ze nemen je overtuigend mee in hun emotie en gevoelens. Zo ook alle andere karakters, ze laten je meevoelen met hun pijn en hun plezier!

De vele karakters en moeilijke tijdlijn maakt het soms voor het publiek wat ingewikkeld. Ook omdat er veel gebeurt, is het zeker een stuk wat even moet landen. Mede omdat het zich afspeelt in verschillende tijdperken en ook niet in een chronologische volgorde. De prachtige projecties van de karakers tonen het publiek in welke tijd we ons begeven.

Het gehele beeld is prachtig. De staging die alles perfect uitlicht en ondanks dat alle acteurs zich steeds op het toneel begeven, neemt niemand aandacht op verkeerde momenten..

De vertaling is op geweldige wijze gedaan door Florus van Rooijen. De prachtige vondsten als “mijn echtgenoot bij wie ik nooit echt genoot” zijn tekstuele pareltjes.

Niet onbelangrijk in deze doorgecomponeerde voorstelling is het orkest. Onder de muzikale leiding van Rosite van der Woude, spelen Luna Hallenga (viool), Mariëtte Laport (cello), Michel Lamers (reeds), Martijn Boom (percussie), Jeroen Rekké (contrabas) en Jasper Arts (hoorn) de sterren van de hemel.

De expliciete scénes maken dit een voorstelling voor volwassenen en wordt dus ook een 16+ regel gehanteerd. Na de afgelopen 2 jaar zijn wij enorm blij met deze verrassende keuze van de Kernploeg. En mogen ze ook deze editie opschrijven als een succes.

Kijk HIER voor ons fotoalbum

Producties Musical 2.0 - 2024/2025