Musicalnieuws.nl

Helle Vanderheyden wordt 'Rapunzel' in gelijknamige musical

Zoals reeds aangekondigd, gaat productiehuis Deep Bridge above and beyond voor 'Rapunzel', hun vijfde sprookje in vijf jaar tijd. Vanaf 26 maart 2023 mogen Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent zich opmaken voor deze ‘bigger and bolder’* nieuwe versie van het geliefde sprookje van de gebroeders Grimm.

Grotere, magische sprookjesdecors, een uitgebreid ensemble, nog meer oorwurmen van liedjes, een karrenvracht aan humor, een totaalbeleving die start in de foyer,…allemaal goed en wel, maar wie kan meer dan haar vrouwtje staan en knallen als 'Rapunzel' tussen al deze toeters en belle? Het antwoord is simpel: Helle!

Helle Vanderheyden wordt 'Rapunzel'!

Het brede publiek kent Helle Vanderheyden vast ook als actrice in tv-series zoals ‘De Kotmadam’ (Martha), ‘Geubels en De Belgen’ (vrouw van Philippe Geubels), ‘Nachtwacht’ (Okaju) en ‘Prinsessia’ (Prinses Iris), maar het palmares dat ze de afgelopen jaren opbouwde in de musicalwereld, oogt des te indrukwekkender!

Helle studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Musicaltheater in Tilburg. Na haar studies speelde ze o.a. mee in musicals als ‘Domino’, ‘Sneeuwwitje’, ‘Doornroosje’, ‘Grease’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Aspe’, 'Monty Python's Spamalot', 'La Cage aux Folles' en ze schitterde in de titelrol in de sprookjesmusical 'Assepoester’. Momenteel kan je Helle ook nog  aan het werk zien in de Vlaamse musicalversie van ‘MAMMA MIA!’.

Hoogspanning ten huize Vanderheyden - De Moor

Het beloven alleszins drukke en spannende tijden te worden ten huize Vanderheyden - De Moor in Antwerpen, want naast deze straffe hoofdrolvoor Helle, stoomt partner Nordin De Moor zich ondertussen klaar om vanaf december 2022 in de huid te kruipen van de knotsgekke 'Willy Wonka' in de nieuwe, Vlaamse musicalversie van 'Charlie and the Chocolate Factory'. Gelukkig kunnen ze op elkaars onvoorwaardelijke steun rekenen, zo zegt Helle:

"Allereerst moet ik zeggen dat ik ongelofelijk blij ben dat Deep Bridge mij gevraagd heeft voor deze nieuwe musicalversie van 'Rapunzel'. Toen er werd aangekondigd dat ze dit fantastische sprookje zouden gaan opzetten als een 'volwassen' productie, met alles erop en eraan, hoopte ik toch stiekem op een rolletje (lacht). Nu het de hoofdrol werd, kan ik daar alleen maar erg dankbaar voor zijn. Ik kijk er enorm naar uit! 

Dat het druk en hectisch gaat worden bij ons thuis de komende maanden, dat staat alleszins vast. Nordin heeft de zalige rol van 'Willy Wonka' te pakken in 'Charlie and the Chocolate Factory' en hem kennende, gaat die zich daar helemaal voor smijten, net zoals ik dat zal doen om een goede 'Rapunzel' neer te zetten. Gelukkig weten we allebei wat de voorbereidingen voor zo'n rollen en de voorstellingen zelf vragen en kunnen we op elkaars liefde, steun en begrip rekenen tijdens deze veeleisende periodes. Het koppel Rapunzel - Wonka is er klaar voor!", besluit Helle met een enthousiaste lach om de mond.

foto: Nordin De Moor & Helle Vanderheyden


Het verhaal van ‘Rapunzel’ (heel) kort samengevat: moeder, raponsjes, baby, heks, toren, prins, lange staart. Wanneer je weet dat Stany Crets de pen ter hand neemt om een eigentijdse, nieuwe versie van het verhaal te schrijven, dan moeten we niet vertellen dat het scenario hier en daar doorspekt wordt met kwinkslagen, dubbele bodems en leuke liedjes. Met sprookjespartners in crime Ad Van Dijk, die zorgt voor de prachtige muziek, en Joris Van Veldhoven die zich ontfermt over het ontwerp van het meest magische sprookjesdecor, wordt het weer smullen voor jong en minder jong. Kortom, dat wordt v(l)echten voor tickets!

‘Rapunzel’ speelt in maart en april 2023 in Stadsschouwburg Antwerpen, Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Tickets & info: www.deepbridge.be

*(c: Patje Krimson)Producties Musical 2.0 - 2024/2025