Musicalnieuws.nl

Helle Vanderheyden steelt de show in Legally Blonde

She’s back! Dé blondine der blondines, dé fashion queen die nooit uit de mode geraakt, dé chihuahuabazin waar menig hondje jaloers op is!! Elle Woods komt naar Antwerpen en laat ons als geen ander voelen dat vooroordelen niet altijd overeenkomen met de realiteit. In de naam van de liefde gaat ze volop voor haar ambitie om het te maken als advocate en zwemt ze als een goudvis met Pradaschoenen doorheen de haaienwereld. De eerste Vlaamse versie van deze productie ging op zaterdag 11 februari in première in de stadsschouwburg in Antwerpen.

Elle Woods heeft alles wat ze wil hebben: veel vriendinnen, liefdevolle ouders en een ideale prins op het witte paard die haar weldra ten huwelijk zal vragen… Of toch: dat denkt ze! Wanneer haar vriend Warner op z’n knie zou moeten gaan met een ring in z’n hand, besluit hij toch om zijn geluk te zoeken in zijn studie Rechten. Elle besluit dan maar om zich een weg te werken naar dezelfde universiteit als Warner en slaagt daarin. Daar aangekomen, blijkt men niet voorbereid op zoveel spontaniteit… Elle moet zich dagelijks opnieuw bewijzen, maar toont dat jezelf zijn nooit uit de mode geraakt!

In deze Vlaamse versie speelt Helle Vanderheyden de rol van Elle Woods en doet dit niet alleen erg overtuigend, maar vocaal blaast ze je echt weg. Deze rol lijkt wel op haar lijf geschreven. Komisch geweldig en met haar uitstraling en geweldige stem, zet ze een perfecte Elle Woods neer.
Als de drie beste vriendinnen van Elle, zien we Kato Aerts, Babara Verbergt en Isabelle Heremans en zij hebben meerdere grappige momenten en vocaal staan ze ook hun mannetje.

Line Ellegiers dwingt als Brooke Wyndham diep respect af, want niet alleen staat ze daar met het springtouw indruk te maken, maar ook vocaal is zij echt geweldig. En dan ook nog springen én zingen tegelijk, respect!
Zij worden verder bijgestaan door velen geweldige acteurs en ensemble. 

Van deze nieuwe producent zagen wij recent Priscilla, Queen of the desert en daar maakte zij al indruk mee.
Maar ook met deze productie maken zij indruk.  Vooral omdat zij een eigen (Vlaamse) vertaling van de voorstelling maken. Met veel Vlaamse grapjes en woordspelingen.

Een hilarische komediemusical die tegelijk ook ontroert! Met veel romantiek… én een echte chihuahua!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025