Musicalnieuws.nl

Hein Gerrits en Sophie Veldhuizen over: De bende van het Singerpark

Al lopend in het Central Park in New York kwam Allard Blom op het idee om de minimusical van Project VI dit jaar over hondjes te laten gaan. “Dan spelen jullie de hondjes, maar ook de baasjes. Dus dan spelen jullie allemaal een dubbelrol” stelde hij voor.”Dat is echt zo’n stom idee” was het antwoord van Hein Gerrits een van de spelers en medeoprichter van Project VI.

Echter dit was ook de reactie van Hein op de show van vorig jaar ook (Lach of ik Schiet) en die bleek achteraf ook geweldig te werken. “Wat de shows steeds extra leuk maken is dat Allard ze ook gebruikt om zijn research te doen” vertelt Hein Gerrits. “Zo worden de shows  gelijk gebruikt als een soort “test-case” zodat Allard ook gelijk kan zien wat wel en niet werkt bij het publiek en dit kan verwerken in de andere voorstellingen. Dat is zo leuk omdat het dan elk jaar weer een totaal andere show is en ook echt helemaal niet lijkt op de vorige.”

Ook spraken wij met Sophie Veldhuizen, zij is de “nieuwe” in de groep van dit jaar. “Ik ben benaderd door Hein en hoefde geen auditie te doen en ondanks dat ik momenteel met de musical “De Tweeling” door het land toert, was ik gelijk erg enthousiast om met deze kleine productie mee te doen” vertelt Sophie Veldhuizen. Hein vulde aan “De spelers worden uitgezocht door Allard en mijzelf samen; Allard bedenkt hoeveel mensen erin gaan spelen en samen zoeken ze de spelers uit. Dit jaar zijn er vier spelers te zien en is Sophie Veldhuizen voor het eerst in een show van het project team te zien. Er was vorig jaar al contact geweest met Sophie en het leuke van deze vier mensen (Hein Gerrits, Sophie Veldhuizen, Ara Halici en Alexandra Alphanaar red.) is dat de stemmen echt geweldig matchen. Meerstemmige stukken klinken echt heel mooi en warm samen.” Dit kunnen wij na het horen van het kleine stukje alleen maar beamen.

Sophie “Ik heb best een goed beeld kunnen vormen van het project na het zien van één van de vorige shows en het leek mij gelijk heel leuk om hieraan mee te doen.” “Momenteel heb ik het erg druk, omdat ik nu overdag aan het repeteren ben voor De Bende van het SIngerpark en ’s avonds gewoon in De Tweeling moet spelen. Ondanks dat dit best zwaar is, is het gelukkig allemaal toch redelijk makkelijk te combineren.” “De show zal op 10, 11, 12 en 13 juni in het Fijnhout Theater in Amsterdam gespeeld worden en daar heb ik echt zin in.” “Uiteraard zal ik op die dagen niet in De Tweeling te zien zijn.” “Ik ben gelijk in de groep opgenomen” gaat Sophie verder “We hebben dezelfde humor, alleen ben ik nu wel verantwoordelijk voor de catering, schoonmaak en moet wel aan apart tafeltje lunchen *lacht*”. 

“Het script is van de hand van Allard Blom en omdat dit op zich erg goed is wordt er niet veel aangepast, maar iedereen heeft wel inspraak om kleine wijzigingen en toevoegingen te maken in hun eigen aandeel.”

Over de muziek vertelt Sophie “Er zitten totaal 7 nieuwe liedjes in die meerstemmig gezongen worden en dit klinkt echt allemaal erg goed samen. Het zijn echt mooie liedjes die geschreven zijn door Jeroen Sleyfer.”

Tenslotte vertelt Sophie “Ik heb er alle vertrouwen in dat het echt heel leuk gaat worden. Het is hele directe en kleine voorstelling, die heel nieuw is want we spelen zowel de baasjes als de honden. Dit werkt heerlijk en we moeten zelf bij de repetities al steeds heel erg lachen.”

De totale show zal ongeveer één uur en tien minuten gaan duren en MusicalNieuws kijkt erg uit naar de voorstelling. Die op 10, 11, 12 en 13 juni in het Fijnhout Theater in Amsterdam gespeeld zal gaan worden! Ga dit zien!

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025