Musicalnieuws.nl

Heerlijke humor met een boodschap: Vincent Bijlo overziet 2019

Een eindejaarshow met Vincent Bijlo in de Fransche School in Culemborg. Een intieme zaal met een warme sfeer en daarin staat vijf kunstenaars van woord en muziek te spelen. Het lekkere gevoel alsof ze bijna alleen voor jou spelen.

Humor, zelfspot, maatschappijkritiek en liefde worden als vanzelf aan elkaar gesmeed tot een volkomen logisch geheel dat begint in 1975, en eindigt in het relativeren van de eindtijd. En daarmee is het een overheerlijk feest van herkenning én uitgedaagd worden om nog iets scherper te kijken naar hoe Nederland verkinderdagverblijfiseert en hoe discussies van jaren her weer akelig actueel zijn. Bijvoorbeeld over de Amelisweerd, met het heerlijke meezinglied Els eik es iep beuk berk. Dit alles zit  verpakt in warme muziek met prachtige arrangementen. Niet eerder hoorde ik zo’n mooi arrangement van Cirkels als in deze voorstelling.

Knap is de balans tussen grappen, scherpte en liefde, troost. Een intiem herdenkingslied “Ik ben een beter mens omdat ik jou heb gekend”  maakt het geheel af.

Een fijne voorstelling, een klein cadeautje verpakt in een stralende verpakking van  liefde voor het leve

Door: Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025