Musicalnieuws.nl

Heerlijk weg dromen met de nieuwe versie van Beauty and The Beast

Na 10 jaar brengt Stage Entertainment Beauty and The Beast terug naar het toneel en hoe! Op zondag 13 december 2015 ging deze heerlijke Disney musical in première in het Circus Theater in Den Haag en MusicalNieuws was erbij.

Het is alweer 10 jaar geleden dat Nederland afscheid moest nemen van Belle, het Beest maar ook van alle andere bewoners van het kasteel, maar nu kan men in de Kerstvakantie weer genieten van de prachtige muziek van Alan Menken met de liedteksten van Howard Ashman & Tim Rice. 
Met een cast om van te smullen: Edwin Jonker is een geweldig Beest, maar ook een prachtige prins. Vocaal is het kippenvel en het was daarom om terecht dat er een oorverdovend applaus klonk na zijn pauzefinale: “Om van haar te Houden”.
 
Anouk Maas is Belle en ook zij past prachtig in het plaatje, knap, heerlijk eigenwijs en klinkt nog mooi ook! De verrassing van de show is toch zeker wel Freek Bartels als Gaston. In 2008 won Freek het televisieprogramma “Op Zoek Naar Joseph” en sindsdien heeft hij al vele mooie rollen mogen spelen, maar een echte Macho speelde hij nog niet eerder. Hij speelt Gaston met erg veel flair en is hij heel overtuigend als macho. Gaston brengt ook zeker de komische noot in de voorstelling en samen met oudgediende Jorge Verkroost als Lefou weten zij de lachers op hun hand te krijgen.
 
De rest van de cast is ook niet mis; wat te denken als Tony Neef als Lumière, Hugo Haenen als Maurice en Loekie Knol als mevrouw Pot? Stuk voor stuk een berg ervaring die van het podium afknalt.
Armand Pol en Saskia Schäfer kenden wij al als understudies in andere eerdere producties, waarin ze hun kansen grepen. Terecht kregen ze nu een hoofdrol in deze versie van Beauty and the Beast: Armand als Tickens de wat serieuze tegenhanger van Lumière en Saskia als operazangeres: La Commodia.
Loïs van de Ven speelt de rol van wulpse Babette en zij doet dit met verve
 
Verhaal:
Op een winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, verwende en arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere koude. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek en dan smelt de lelijkheid plotseling van het vrouwtje af en verandert ze in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp gerelateerd aan hun karakter. De roos die de prins had gekregen was een betoverde roos en als hij, voordat het laatste blad ervan zou vallen, niet kon leren liefhebben en dus ook de liefde van die andere persoon terug winnen, dan waren hij en zijn personeel voor altijd gedoemd te blijven waarin ze veranderd waren.
 
Toen bekend werd dat Beauty and The Beast weer naar Nederland zou komen ging in eerste instantie het gerucht dat er gewerkt zou gaan worden met slechts een geluidsband. Ook zou de productie gaan touren door Nederland. Nu is er gekozen voor een vaste locatie en werden wij ook blij verrast bij het zien van dirigent René Op den Camp voor een heus orkest in de orkestbak.
 
Alle ingrediënten zijn dus in het AFAS Circustheater in Den Haag aanwezig om met het hele gezin een heerlijke middag of avond te hebben en weg te dromen met een heerlijke Beauty and the Beast.