Musicalnieuws.nl

Heerlijk voetbalfeest bij première All Stars de musical

Na het overweldigende succes van de film en serie is All Stars nu ook te zien in het theater. Op Zondag 14 oktober was de première van de musical versie van All Stars en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

De jongens van Swift Boys 8 slaan geen zondag over om met elkaar op het veld te staan. Nu ze tegen de dertig lopen is hun leven behoorlijk veranderd. Zwangere vriendinnen, strenge echtgenotes die niet meer thuis op de bank wachten, buitenechtelijk gerommel en carrièreplannen. Maar op zondag ontmoeten ze elkaar steevast op de groene mat, vergeten ze alle zorgen van hun dagelijkse leven en hebben ze dezelfde kleedkamer gein als toen ze nog puber waren. Terwijl de mannen zich voorbereiden op de 500ste wedstrijd wordt hun vriendschap enorm op de proef gesteld. In het zicht van die belangrijke wedstrijd leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar weten ze ook: samen ben je niet alleen. Nu nog die wedstrijd winnen.

Kees Boot speelt meerdere rollen in deze voorstelling, zowel van Coach als van de vader van Hero en ook de vader van Johnny. De rollen gaan hem goed af, zowel in zang als in spel is hij zeker een uitblinker.

Maar ook van de overige castleden hebben wij erg genoten. Jim Bakkum zingt als Hero: Toen ik je zag, dit was ook de titelsong van de originele film uit 1997. Dit prachtige lied werd op emotionele wijze gebracht door Jim Bakkum en mag zeker wel een hoogtepunt genoemd worden.
Lucas Hamming (Johnny), Bart van den Donker (Peter), Mike Weerts (Willem), Alex Hendrickx (Bram), Urvin Monte (Mark) en Jasper Demollin (Paul) vormen het het overige team van Swift Boys 8. Hun energie en enthousiasme spat van het toneel af en is erg aanstekelijk. Stuk voor stuk laten de mannen zien waarom ze samen op het podium zijn gezet.
Van zang en spel naar komische timing en grofgebekte grappen, de mannen vullen elkaar goed aan en zijn zeker een team.
De dames staan in deze show zeker niet buitenspel, sterker nog, ze laten af en toe even zien wie de broek aan heeft. Vooral Sarah Janneh als Anja steelt de show en valt in positieve wijze op.
Maar ook Kiki van Deursen (Claire), Whitney Sawyer (Roos) en Ruth Sahertian (Deborah) laten allen vocaal even zien dat ze hun mannetje staan in deze voorstelling.
Het hard werkende ensemble bestaat uit Wolter Weulink, Remco Sietsema, Theo Martijn Wever en Sabine van Kuipers.

Acda en Lammers waren te zien in de originele film over de groep voetbalvrienden en de tv-serie die twee jaar daarna volgde. Nu tekenen de twee voor regie en muziek. Uiteraard is Frank Lammers de regisseur en Thomas Acda is de componist van alle muziek
.
De choreografie van Daan Wijnands is briljant! Omdat er moeilijk echt gevoetbald kan worden op het toneel is er tijdens de wedstrijd gekozen voor een ingenieus ballet. Dit ziet er geweldig uit.

Na de show was er een geweldig georganiseerd voetbalfeestje met een gezellige sfeer. Iedereen geniet duidelijk van alle drankjes en snacks die onbeperkt geserveerd blijven worden.

All Stars is een humoristische show met af en toe onderbroeken lol, maar voor degene die daarvan houden (zoals wijzelf) is het een heerlijke comedy. Een musical-comedy over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen.

All Stars is nog tot Maart 2019 te zien in theaters door heel Nederland. Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025