Musicalnieuws.nl

Hats off to Jimmy Hutchinson

Hij is al een poosje met ‘pensioen’, maar als zangdocent en vocal coach is theaterdier Jimmy Hutchinson nog altijd in de musicalwereld actief.

De entertainer in hart en nieren vierde in februari zijn 75ste verjaardag en zit volgend jaar 50 jaar in het vak. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en om deze heugelijke feiten te vieren, is James ‘Jimmy’ Hutchinson terug in het theater met een nieuwe one-man-show: Hats off to Broadgay.

De solovoorstelling is een ‘homoge’ waarvoor Hutchinson een lijst van songs selecteerde die stuk voor stuk een eigen link hebben met gay Broadway. De show is een mix van liedjes en verhalen over gay-componisten en tekstschrijvers, over musicals met gay thema’s en songs gecomponeerd voor vrouwen. Met muziek uit onder andere Cabaret, The Sound of Music, West Side Story en van componisten als Stephen Sondheim en Cole Porter heeft Hutchinson een zeer gevarieerd Engelstalig progamma samengesteld.

Met alleen twee kapstokken volgehangen met attributen en een piano waarop Hutchinson zichzelf begeleidt, weet de duizendpoot het publiek van begin tot het eind te boeien. En wie Jimmy Hutchinson zo vol overgave bezig ziet, zou hem zeker geen 75 jaar geven….. Toch noemt hij zichzelf met een vette knipoog een Dirty Old Man. Ja, Hutchinson is een man op leeftijd en aandoenlijk ondeugend. Hij is dan ook zeker een Dirty Old Man die in al die jaren nog niets van zijn enthousiasme en liefde voor het theatervak heeft verloren.

Hats off to Broadgay, an homoge to gay broadway ging maandag 7 mei in het Amsterdamse Betty Asfalt Complex in première en is ook nog te zien op zaterdag 26 mei (20.30 uur) en zondag 27 mei (15.00 uur).

De oude rot vat de kern van zijn show in zijn eigen Jimmy taal het beste samen: ‘This show has something for everybody. Lesbian, homo, bi, trans and also hetero’

Producties Musical 2.0 - 2024/2025