Musicalnieuws.nl

Hartverwarmende musical Annie is terug en hoe!

Annie is in 2019 in een geheel nieuwe wijze gebracht door Mark Vijn TheaterProducties I.s.m. De Theateralliantie. Deze cartooneske versie vol opvallende kostuums en apart decor komt exclusief terug in het DeLaMar in Amsterdam Op zondag 17 april was het niet alleen 1e paasdag, het was dubbel feest want de musical Annie mocht eindelijk weer in het theater spelen

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan. Wanneer miljardair Oliver Warbucks Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending.

Lucretia van der Vloot neemt de rol van Miss Hannigan op zich en doet dit op geheel eigen wijze. Met haar opvallende verschijning en goeie mimiek weet zij het publiek in te palmen. Ze laat regelmatig (letterlijk) haar tanden zien en krijgt hiermee steeds de lachers op haar hand. Vocaal staat ze zeker ook haar mannetje.

De rol van Oliver Warbucks wordt gespeeld door Tjebbo Gerritsma. Hij speelt overtuigend de rijke zakenman die smelt van de innemende Annie. Hij wordt bijgestaan door Eva van Gessel in de rol van Grace Farrel. Haar spel is mooi gedoseerd en ook de liefde voor de kleine Annie brengt ze op een mooie wijze.

Lux Parser speelde de rol van Annie en wat hebben we van haar genoten! Haar positieve en vrolijke blik gaf een frisse vind aan het geheel. Haar vocale talenten weet zij mooi vorm te geven. Men smelt van deze stoere Annie. Haar vrienden in het weeshuis weten ook het publiek in te pakken. Met volle enthousiasme huppelen zij over het toneel. En zeker Lola van Zoggel pakt het publiek volledig in als de kleine Molly.

Steyn de Leeuwe en Imke Smit spelen Rooster Hannigan en Lily Suite. De twee zijn een geweldig komisch duo. Beide zetten de rol heerlijk over de top neer en bezitten een geweldige timing. 

Opvallend is Doris Baaten in de rol van president. Dat zij ons nog altijd kan verrassen is een uniek gegeven. De liefde waarmee zij met de Annie om gaat is heerlijk. Ook haar gekibbel met haar kabinet (en dan vooral samen met Jip Wassenberg ) is heerlijk. Bart Rijnink speelt niet alleen in het ensemble, maar schittert ook in verschillende bijrollen. Toch pakt hij het meest de aandacht in de rol van Drake, waarin hij volledig los kan gaan. Wanneer hij het toneel betreed is het telkens weer een verrassing wat hij nu weer in petto heeft.

Annie de Musical bewijst nog altijd een leuke show te zijn voor jong en oud. Deze versie is erg naar het nu getrokken met grapjes over gender neutraliteit en Rusland. Waardoor het, door de ouderwetse aankleding, soms vaag is in werk tijdperk we ons nu begeven. Deze exclusieve versie van Annie de musical is nog tot 8 mei 2022 te zien in het Delamar Theater in Amsterdam, kijk hier voor tickets

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025