Musicalnieuws.nl

Harry Slinger, Marjolijn Touw en Rob van de Meeberg opnieuw samen op de planken in “Als de Kerstman komt in de Jordaan!”

Harry Slinger als Willy Alberti, Marjolijn Touw als Tante Leen en Rob van de Meeberg als verwarde (Kerst)man staan in december weer samen op de planken in een compleet nieuwe Kerstmusical! Samen met actrice/zangeres Rosa Mee en cabaretier/zanger Evert de Vries brengen zij een muzikale Kerstshow. Aan de piano Bert Stoots en op accordeon René Trok.

HET VERHAAL
Tante Leen en Willy Alberti worden door gastvrouw Rosa Mee ontvangen voor een Kerstshow. Zij wachten op de Kerstman. Die heeft toegezegd hun theatervoorstelling te komen opvrolijken. Maar… hij komt maar niet? Ze beginnen alvast met het zingen van Kerstliedjes en gelukkig, dan komt hij toch opdagen! Maar hij is in de war en ziet er niet uit. Wat is er met hem gebeurd? Een ongeluk met zijn slee? En waar zijn de rendieren? En erger: hij weet niet meer wie hij is. Iedereen is behulpzaam en probeert de Kerstman met beroemde (Kerst)liedjes en mooie verhalen weer de oude te laten zijn. Het publiek wordt gevraagd te helpen door mee te zingen. Of het lukt? Dat moet nog blijken! Een ding is zeker: Kerstfeest zal het worden met deze heerlijke voorstelling!

Na het grote succes van 'Hemelse Kerst in de Jordaan' in 2019 presenteert Nederlied nu met een sterrencast deze NIEUWE muzikale Kerstshow!

Theater De Kwaker Westzaan – vrijdag 10 t/m zondag 19 december
Theater Het Zonnehuis Amsterdam - vrijdag 18 t/m zondag 27 december
Ook op 1e & 2e Kerstdag voorstellingen om 13.00 en 16.15 uur Meer informatie en kaartverkoop:
www.nederlied.nl

Harry Slinger
Richt zich na Drukwerk op een solocarrière en op acteren. Speelde in toneel- en theaterproducties en in televisieseries, zoals In de Vlaamsche Pot. Staat met Drukwerk2 opnieuw in concertzalen. Speelt in deze Kerstmusical opnieuw zijn geliefde karakter Willy Alberti.

Marjolijn Touw
Musicalster, zangeres en actrice. Winnares van 3 musical awards en gelauwerd met de eervolle Gouden Genesius penning. Zij schitterde o.a. in de Nederlandse musicals Ciske, Petticoat en Was getekend Annie M.G. Schmidt. Speelt in deze Kerstmusical voor de rol van tante Leen. Zij zegt zelf over deze rol: “Tante Leen is mijn allerleukste karakter om te spelen”.

Rob van de Meeberg – verwarde (Kerst)man
Acteur (o.a. serie Het Geheime Dagboek van Meneer Groen), zanger en cabaretier. Maakte voorstellingen over Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt, Wim Kan en Jacques Brel. Winnaar van de John Kraaijkamp musical award. Speelde in 2019 de rol van Johnny Jordaan in de musical Een Hemelse Kerst in de Jordaan. In deze musical speelt hij een verwarde (Kerst)man en tekent hij voor het fantasierijke script met een hilarisch verhaal.

Rosa Mee – gastvrouw/presentator
Studeerde aan de Arnhemse Toneelschool. Naast actrice is zij celliste en zangeres. Speelde bij het Nationale Toneel, Stella den Haag, de Toneelmakerij, toneelgroep Suburbia, Theatergroep ZEP, TG Sonja en Kikproducties en in TV-series (o.a. Flikken Maastricht, Levenslied). In deze Kerstshow maakt ze haar debuut bij Nederlied Producties in de rol van gastvrouw en presentator.

Evert de Vries – regisseur/zanger
Is ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdragen aan de Nederlandse kleinkunst. Oprichter van het Amsterdams Kleinkunst Festival, bedenker van het ‘Concours om de Wim Sonneveldprijs’ en de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs. Talloos zijn de regies en de producties die hij deed. In deze Kerstshow is hij te gast en laat hij van zich horen als begenadigd zanger. Bert Stoots – muzikaal leider en arrangeur Tijdens zijn lange carrière is hij orkestleider en/of componist van vele musicals, theaterprogramma’s en bij de televisie. Hij heeft gewerkt met Conny Stuart, Georgette Hagedoorn, Adèle Bloemendaal, Robert Paul en vele andere theatercoryfeeën. Muziektheater maken is zijn grote passie.

René Trok – accordeonist
Ze noemen hem de meest bevlogen accordeonist van Nederland. Hij werkt mee aan talloze shows, theaterproducties en musicals. Is veelvuldig te zien op de televisie of te beluisteren op de radio. Met zijn Amsterdamse humor en tongval is hij de perfecte musicus voor het Kerstsentiment.