Musicalnieuws.nl

Harrie zet het paradijs op stelten

Jon van Eerd en zijn alter ego Harrie Vermeulen zijn al tien jaar onafscheidelijk. En ook in het jubileumjaar loopt de gekke, lieve, domme en arrogante sul Harrie weer in zeven sloten tegelijk. In de nieuwe productie ‘Harrie & Eva’, die maandag 30 oktober in de Goudse Schouwburg in première ging, belandt de hoofdpersoon deze keer in het paradijs.

Harrie en zijn vrouw Fien brengen het toneelstuk Het Paradijs op de planken. Zo’n muziektheaterstuk op touw zetten, kost veel geld, maar dat is voor Harrie geen enkel probleem. Hij heeft een lening afgesloten bij de louche geldverstrekker Willem, die als tegenprestatie eist dat zijn vriendin Annet een rol in het stuk krijgt.
 
Het is de start van opnieuw een hilarische comedy of errors, waarin Harrie de zaal meeneemt in een doldwaas avontuur vol misverstanden. Wie naar het decor kijkt, waant zich in het paradijs, maar schijn bedriegt. Net als de voorgaande negen producties steelt Jon van Eerd als Harrie de show. Zijn timing is perfect en zijn gelaatsuitdrukkingen onovertroffen. In alle chaos bieden tegenspelers Margo Dames, Jacqueline Aronson, Rosalie de Jong en Karel Simons knap tegenwicht aan Harrie, die zich niet altijd even goed aan het script houdt.
 
Van Eerd doet ook deze keer weer aan publiekparticipatie door de toeschouwers deelgenoot te maken van het moeizame repetitieproces. Want, voor muziektheater hoeft men toch niet te kunnen zingen…. Een zinsnede waarmee het experimentele toneel flink op de hak wordt genomen. Het hoogtepunt van de voorstelling is als Harrie, bij gebrek aan personeel, ook de andere rollen voor zijn rekening moet nemen. Op die momenten wordt goed duidelijk dat Van Eerd de Koning van de Klucht is.
 
Harrie Vermeulen neemt in 2018 helaas een jaartje rust. Het Pretpakhuis brengt dan de musical Charley in productie. In Charley vertolkt Jon van Eerd de hoofdrol, waarvoor hij zelf het script schreef. Gelukkig is Van Eerd nog lang niet klaar met Harrie en het Nederlandse publiek is zeker ook nog niet klaar met de sullige brekebeen.
 
Cast: Jon van Eerd (Harrie Vermeulen), Margo Dames (Fien Vermeulen), Jacqueline Aronson (Annet Kwaedgras), Rosalie de Jong (Pim van der Zelden-Goedt) en Karel Simons (Danny Poulet).

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025