Musicalnieuws.nl

Hairspray Jr. van Oberon Theaterproducties komt eraan!

Op zaterdag 9 juni en zondag 10 juni speelt Oberon’s junioren musicalgroep 9-14 in de kleine zaal van het TAQA Theater De Vest in Alkmaar de musical Hairspray Jr.: het verhaal van Tracey Turnblad uit Baltimore die maar al te graag mee wil dansen in haar favoriete tv-programma, de Corny Collins Show.

Het is haar grote droom om in deze show te dansen maar helaas wordt ze afgewezen. Wanneer ze op school moet nablijven komt ze in contact met de CreaBea’s, die haar de hipste dansmoves leren. Wanneer Tracy opkomt voor de rechten van de CreaBea’s, belandt ze in de gevangenis. Ze heeft zichzelf in de nesten gewerkt maar blijft hopen op een plek in The Corny Collins Show.
 
Met nog maar een paar weken te gaan tot de twee voorstellingen heeft de junioren musicalgroep 9-14 de wekelijkse repetities in Wijkcentrum De Rekere bijna afgesloten. Daar is de afgelopen maanden hard gerepeteerd onder leiding van Ashley Boermans (regie), Stephanie Kramer (Vocal coaching) en Sandra Westerhof (choreografie).
 
MusicalNieuws woonde één van de laatste repetities bij in De Rekere en zag hoe er werd gewerkt aan de spacing en aan de verschillende choreografieën. Een repetitie van anderhalf uur is kort en zo voorbij en dat betekent dus ook dat de tijd efficient moet worden gebruikt. Een stukje huiswerk is dan een mooie oplossing om tijd te winnen.
 
De voorstelling van Hairspray Jr. op zaterdagavond 9 juni begint om 20:30 uur, de voorstelling op zondagmiddag 10 juni begint om 14:30 uur. Informatie over de kaartverkoop kun je vinden op http://www.oberontheater.nl/kaartverkoop/
 
Kijk HIER voor een fotoimpressie van de repetities van Harspray Jr. door de junioren musicalgroep 9-14 van Oberon Theaterproducties.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025