Musicalnieuws.nl

HAIR brengt energie naar het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam

Een bezoek aan HAIR in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam is een feestje. Nog maar 2 dagen in Rotterdam te zien, mis dit feestje niet!

Iedereen kent de onsterfelijke songs uit de musical HAIR": ‘Let The Sunshine In’, ‘Aquarius’ en ‘I Got Life’. 
Nu 50 jaar na de eerste première is HAIR nog net zo actueel en relevant is als toen. 

HAIR is het verhaal van de jonge George Berger, zijn activistische vriendin Sheila en hun onafscheidelijke vriendengroep. Ze zijn anti-oorlog, verafschuwen de heersende moraal en strijden voor vrede, liefde en grenzeloze vrijheid. Ze willen een wereld zonder regels en zonder taboes. Maar een smerige oorlog hijgt ze in de nek... George wordt gespeeld door William Spaaij (De Tweeling, Ramses) en Anouk Maas (Beauty and the Beast, Flashdance) speelt Sheila.

HAIR ging in 1967 in première, maar deze nieuwe uitvoering van de legendarische musical wordt beslist geen nostalgische trip naar de tijd van flowerpower, seksuele bevrijding en de Vietnamoorlog. Met z’n tomeloze energie en drang naar liefde en vrijheid is HAIR de musical van nu. Een perfect tegenwicht in onze wereld vol conflict, cynisme en onverdraagzaamheid.

Naast Anouk Maas en William Spaaij zijn er glansrollen voor onder anderen Tommie Christiaan (Woof),  Jeffrey Italiaander (Claude), Lisanne Schut (Jeanie) en Juneoer Mers (Hud). De regie is in handen van Carline Brouwer, die ook The Bodyguard en Sister Act regisseerde. Het originele script is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel, die ons eerder verraste met de musicals Robert Long en Ramses.

50 jaar jong
Sinds de Broadway-première, nu bijna 50 jaar geleden, is HAIR nooit meer van het toneel verdwenen. HAIR is een ‘American Tribal Love-Rock Musical’, geschreven door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is van Galt MacDermot en de songs zijn door elke generatie weer omarmd. In 1979 werd de musical verfilmd door Milos Forman.

HAIR in het nieuwe Luxor Theater is een bijzonder feestje: Luxor is al twee uur voor aanvang van de voorstelling geopend! Vooraf zijn er een lekkere hapjes te koop bij een van de foodtrucks bij de ingang en kan binnen aan een van de gezellige picknicktafels genuttigd worden. Dit niet alleen, want voor aanvang van de voorstelling kan je luisteren naar diverse singersongwriters.Wij hebben genoten van Tim Akkerman voormalig voorman van de band Direct. 
Ook is er de mogelijkheid om lekker te shoppen in de Swan Market Popup Store! en zelfs is er een mogelijkheid om aan een creatieve workshop mee te doen!
Na afloop is er nog een afterparty met Dj Okkie, kortom mis dit niet en boek snel nog een mooie plaats en geniet!

Onze fotoverslagen:
 http://www.musicalnieuws.nl//album/cat/888 en http://www.musicalnieuws.nl//album/cat/857

Producties Musical 2.0 - 2024/2025