Musicalnieuws.nl

Grootste ABBA show ter wereld komt naar Rotterdam Ahoy

Exact veertig jaar na het enige concert van ABBA in de Rotterdam Ahoy komt op 4 en 5 april 2019 THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA exclusief naar de Rotterdamse poptempel. Een unieke productie die door kenners omschreven wordt als ‘de beste ABBA show sinds ABBA’. ,,Een groot orkest met top musici, de nieuwste special effects en videoschermen zorgen voor een perfecte ABBA experience die wereldwijd ongeëvenaard is”, zegt producent Kenneth Svoldgaard. ,,Megahits als Mamma Mia, Waterloo, Money Money Money en Dancing Queen komen voorbij. Deze productie is de grootste ABBA show ter wereld en slechts twee dagen in Nederland te zien.

Op 6 april 1974 wonnen Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad, samen wereldwijd beter bekend als ABBA, in het Britse Brighton het 19e Eurovisiesongfestival met het nummer ‘Waterloo’. ,,Dit moment markeert de start van het succesverhaal dat ABBA heet”, vertelt Svoldgaard. In de jaren die volgen groeit de groep uit tot best verkopende popgroep – op The Beatles na – ter wereld. ‘Waterloo’ betekent de definitieve doorbraak van ABBA en wordt gevolgd door een eindeloze reeks nummer één hits. ,,ABBA laste in 1983 een pauze in en de afgelopen 35 jaar heeft ABBA nooit meer een publiek optreden gegeven”, legt Svoldgaard uit. ,,Het stokje is nu overgenomen door THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA. Deze unieke productie komt nu – veertig jaar nadat ABBA in de Rotterdam Ahoy stond – voor twee exclusieve concerten naar Nederland. Een evenement waarvoor alle registers worden open getrokken.”

THE SHOW - A TRIBUTE TO ABBA werd gelanceerd in 2001 en was direct een mega succes, aldus Svoldgaard. ,,Meer dan zeventien jaar is deze spectaculaire ABBA tribute show nu wereldwijd op tournee. De groep gaf ruim 700 concerten in 40 verschillende landen. Een absoluut unicum dat de kwaliteit van de show onderstreept.” In totaal kochten ruim twee miljoen mensen een ticket voor THE SHOW – A TRIBUTE TO ABBA. ,,De voorstelling draagt onmiskenbaar bij aan de nog altijd voortdurende populariteit van de iconische Zweedse popgroep. Het repertoire wordt op overtuigende wijze voor het voetlicht gebracht door top musici. De producenten hebben dan ook altijd als doel gehad om een perfecte illusie te creëren.” Vanaf de eerste minuut van het concert wordt het publiek meegezogen in de kenmerkende sfeer, uitstraling en vanzelfsprekend de muziek van de originele ABBA. ,,De vertolking van alle grote ABBA hits is indrukwekkend en ongeëvenaard. Dat geldt zeker ook voor de toegepaste special effects. Deze zijn ‘state of the art’. De modernste licht-, LED en geluidstechniek garanderen een optimale beleving.” Ook op dit gebied is THE SHOW - A TRIBUTE TO ABBA volgens Svoldgaard uniek en innovatief. ,,Daarmee is de show een onmisbaar concert voor iedereen die van deze muziek houdt.”

Meer informatie op www.abbainahoy.nl