Musicalnieuws.nl

Grootschalige muziektheaterproductie Gouda Op Sterk Water 14 juni in première

Deze zomer gaat er wat spectaculairs gebeuren op het GOUDasfalt terrein in Gouda. In de periode van 14 juni t/m 3 juli is de grootschalige muziektheaterproductie Gouda Op Sterk Water 10 keer te zien! Speciaal voor het feestjaar Gouda750 heeft Stichting De Theaterbakkerheij dit stuk geproduceerd. Gouda Op Sterk Water is een unieke openluchtvoorstelling over één van de meest actuele onderwerpen van de stad; het dreigende waterpeil. Met groots decor, live band en een geweldige cast. Een must-see voor elke Gouwenaar!

Aandacht voor waterproblematiek in Gouda
Gouda is een stad van water. Met mooie grachtjes en rivieren. Maar helaas zorgt het water ook
al jaren voor problemen. Vochtige vloeren, rioolwater dat omhoog komt, scheef zakkende en
scheurende huizen. Het centrum zakt al sinds de vestiging van Gouda in de 13e eeuw, maar
door de combinatie van verschillende funderingen, de zakkende grond én klimaatverandering
wordt het steeds moeilijker de huizen droog te houden.

De vraag is nu zelfs; kunnen we over 30 jaar nog wel in het centrum wonen? Met de
muziektheatervoorstelling Gouda Op Sterk Water vragen we aandacht voor de
waterproblematiek in de Goudse binnenstad.

Het verhaal
Gouda heeft te maken met verhitte burgerrellen. Inzet is het waterpeil in de stad. Talloze
woningen stromen namelijk continu onder water waardoor de huizen verrotten en op instorten
staan. De inwoners smeken het stadsbestuur het waterpeil te verlagen. Maar daar zijn andere
bewoners juist fel op tegen. Hun woningen zijn gebouwd op houten palen en zullen juist
verrotten als het waterpeil zakt. Dan storten hún woningen juist in.

In deze broeierig sfeer kan het stadbestuur maar geen beslissing nemen. Corrupte wethouders traineren, populistische raadsleden draaien met alle winden mee. Maar dan staat een groep bewoners op die het water niet als vijand zien, zij willen de strijd tegen het water heel anders aanpakken. De drie groepen komen steeds meer tegenover elkaar te staan, en de toekomst van de stad staat op het spel. Wat gaat het stadbestuur beslissen: gaat het waterpeil omlaag of niet? Wordt het voor Gouda erop…of eronder?

Groots theaterspektakel in de regio
De cast van Gouda Op Sterk Water bestaat uit 19 talentvolle spelers die allemaal sterk zijn in zowel spel als zang. Aangevuld met figuranten staan er zo’n 100 spelers op het podium. Zij worden begeleid voor een professionele live band.
Voor het eerst wordt er in Gouda zo’n groot theaterstuk opgevoerd in de buitenlucht, op de unieke locatie van GOUDasfalt. Het decor is indrukwekkend. Deels bestaat het uit natuurlijke elementen, zoals de dijk aan de IJssel en een enorm waterbassin. Andere decorstukken zijn speciaal voor dit project ontworpen en gebouwd door de Theaterbakkerheij bouwploeg.
Naast acteurs, zangers en zangeressen staan er nog veel meer figuranten op het podium. Zo zijn er acrobaten, motorrijders en komt er zelfs een brandweerauto voorbij. En natuurlijk gaat water een hele belangrijke rol spelen in de voorstelling… hoe dat er precies uit gaat zien houden we nog even geheim.
Op de overdekte tribune is ruimte voor 1.000 bezoekers per voorstelling. Tickets zijn al vanaf €20,- inclusief servicekosten te koop via www.goudaopsterkwater.nl

Stichting De Theaterbakkerheij
De visie van De Theaterbakkerheij is dat kunst, cultuur en muziek mensen bij elkaar brengt en dat dit op een laagdrempelige manier toegankelijk moet zijn voor iedereen in Gouda en omgeving. Daarnaast staat De Theaterbakkerheij voor het leveren van podiumkunsten van hoge kwaliteit. Dit is eerder al bewezen met de eigen producties Titanic (2016), Troje (2018) en De Stroom (2019) waar zo’n 22.000 bezoekers op af zijn gekomen. Voor de musical ‘Troje’ werd in 2018 zelfs een Musical Award voor ‘Beste Nieuwe Musical’ in de wacht gesleept.

Crew Ruud Bakker
Zakelijke leiding John de Heij
Artistieke leiding + tekst + eind regie Inge Bos
Productie & administratie Demi Bakker
PR & Communicatie Ruud Broekhuizen
Tekst & script Maxim Bik Muziek/bandleider

Partners van Gouda Op Sterk Water
Fonds Gouda 750 Gemeente Gouda
Hoogheemraadschap Rijnland
Rabobank Hollandse IJssel
Stichting GOUDasfalt Voogt MKB

Producties Musical 2.0 - 2024/2025