Musicalnieuws.nl

Grappig aangepaste Wettelijk Blond in de Meerse

Slechts een week keer eerder zag MusicalNieuws al een andere versie van Legally Blonde, maar ondanks dat Wettelijk Blond dezelfde show is, is het Pier-K met dé Jeugd Theaterschool Haarlemmermeer toch gelukt om er toch een totaal andere versie van te maken.

Op zaterdag 2 juli waren wij getuige van een heerlijke Wettelijk Blond waarbij de de gemiddelde leeftijd veel lager lag dan andere versies die wij zagen. De “volwassen” rollen werden op leuke wijze door kinderen ingevuld en er werden zelfs kinderen ingezet op de rollen die normaal door honden werden gespeeld. 

Juist omdat de gemiddelde leeftijd zo laag ligt, is er ook gekozen voor veel aangepaste teksten en waardoor de voorstelling geschikt is voor alle leeftijden.

Wettelijk Blond gaat over het geliefde en populaire meisje “Elle Woods” (gespeeld door Esmee Imanse), wiens leven een totaal andere wending krijgt, als haar vriend “Warner” (Renzo Storm) haar dumpt in plaats van ten huwelijk vraagt. Vanaf dat moment doet Elle alles om zijn liefde terug te winnen. Ze volgt hem zelfs naar de Harvard Universiteit om dezelfde rechtenstudie te gaan volgen als Warner.

In de rol van Emmeth Forrest zien wij Mats Hoogland, die wij ook al eerder zagen stralen in de Sound of Music. Net zoals in de Sound of Music trekt Mats ook als Emmeth de aandacht met zijn vriendelijke uiterlijk en mooie zangstem. Mats en Esmee maakten samen een mooi vocaal duo

Verder moeten wij zeker ook de complimenten maken aan Kiki van den Wollenberg die een erg overtuigende en goed klinkende Paulette Bonafonté neerzette.
Het “Griekse koortje” was in Wettelijk Blond ook aangepast en in plaats van 3 bestond dit groepje uit wel een stuk of 8 vrolijk ogende meiden (Amber Leemans, Celine Huigsloot, Victoria Cooper, Merel van der Laan, Boanna Pieterse, Domique Caspers, Isis Suares Menendez, Helen Boekelaar).

De overige hoofdrollen werden gespeeld door: Tygo de Vries als Professor Callahan, Elsemieke van Dijk als Vivienne Kensington, Bram Matthiesen als Poolboy en Kyle. De rest van de cast waren: Julia van der Ent, Mats Nijmeijer, Monique Pastor, Eric Stodart, Olivia Leemans, Sonia te Hoven, Roewe Ringenaldus, Jamilla van der Werff, Rosie Schotvanger, Isabelle Bakker, Isabel Berger en Carmen Jansen.
Teslotte als delta Nu/poppen: Tessa Preitschopf, Hilde Kruijver, Catharina van Aalst, Esther Bergfeld, Lewis Stodart en Jasmin Saidani.

Wettelijk blond is een vrolijk verhaal met een happy end en er is nog één kans om deze vrolijke show te zien! Want vanavond spelen zij nog éénmaal in de Meerse in Hoofddorp. Dus kom vanavond allemaal naar de Meerse voor de laatste voorstelling van Wettelijk Blond!

Musical 2.0 audities juni 2024