Musicalnieuws.nl

Gouden Genesius Penning 2017 voor Stanley Burleson

De Gouden Genesius Penning wordt ieder jaar tijdens een feestelijk programma uitgereikt door Tekstpierement aan een veelzijdige theaterpersoonlijkheid en podiumkunstenaar met uitzonderlijke talenten. In 2015 ging het kleinood naar Ara Halici en in 2016 naar Karin Bloemen. Dit jaar viel Stanley Burleson deze eer ten deel

In de Koepelkerk in Amsterdam werd op maandag 13 november de Gouden Genesiuspenning door Frank Sanders uitgereikt aan Stanley Burleson.
 
Deze penning – die in het leven geroepen is door de Stichting Tekstpierement  ter nagedachtenis aan Jos Brink -  wordt ieder jaar uitgereikt aan een acteur met bijzondere talenten.
 
Stanley heeft zijn penning niet alleen verdiend met zijn toneel- en musical carrière, maar ook als begaafde choreograaf. Daarnaast geeft hij zijn kennis door aan jonge podiumkunstenaars door workshops en lessen; iets wat zeker meegeteld heeft voor de jury.
 
Stanley werd door vele theatercollega’s – onder wie Tony Neef en Karin Bloemen – toegesproken en –gezongen, waaruit ook de waardering bleek voor Stanley als collega en mens.
 
Momenteel is Stanley Burleson te zien in From Sammy with Love, over het leven van Sammy Davis junior.

Door: Henny Bakker

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025