Musicalnieuws.nl

Géén Amateur Musical Awards-gala in 2020

Naar aanleiding van de geldende maatregelen omtrent het coronavirus heeft Stichting Amateur Musical Nederland besloten om de uitreiking van de Amateur Musical Awards 2020 uit te stellen naar volgend jaar.

De onstuimige tijd rondom het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat vele amateur musicalverenigingen hun voorstellingen hebben uitgesteld of hebben geannuleerd. Dit plotselinge einde van het amateurtheaterseizoen maakt het voor de organisatie onmogelijk om het resterende aantal aanmeldingen zodoende te verwerken dat de kwaliteit van het evenement optimaal blijft. Wanneer dit jaar wél een awardceremonie zou worden georganiseerd, zouden verenigingen die door de coronacrisis hun voorstellingen niet hebben kunnen spelen, enorm tekort worden gedaan. Naast het feit dat de coronacrisis roet in het eten gooit van vele theaterverenigingen is SAMN er niet van overtuigd dat we jullie, ons dierbare publiek, in het najaar van 2020 weer in grote aantallen mogen ontvangen in het theater. 

Het bestuur heeft, alle factoren in acht genomen, besloten om de reeds genomineerde producties mee te nemen naar de volgende editie van het Amateur Musical Awards-gala. Dit betekend dat deze betreffende producties gewoon kans maken op een nominatie. Hierbij kan het voorkomen dat een reeds aangemelde productie al gespeeld heeft vóór de coronacrisis, en dat de betreffende vereniging een tweede productie heeft gestart vlak voor of tijdens de coronacrisis. In dit geval kan deze tweede voorstelling, volgens de normale aanmeldingsprocedure, gewoon worden aangemeld voor deelname aan de Amateur Musical Awards editie 2021.  Naast de aanmeldingen uit het seizoen 2019–2020 nemen wij uiteraard ook de aankomende aanmeldingen van seizoen 2020–2021 mee naar de Amateur Musical Awards 2021. Hoe meer aanmeldingen, hoe meer optredens, hoe meer feest in 2021. 

SAMN streeft ernaar om de volgende editie van het Amateur Musical Awards-gala in het najaar van 2021 te kunnen opvoeren met de kwaliteit die men van ons gewend is.  Wij realiseren ons dat dit besluit voor sommige verenigingen een enorme domper kan zijn. Juist daarom zullen we jullie op de hoogte houden van de vorderingen omtrent het Amateur Musical Awards-gala 2021. Theater maken we immers samen. 

Wij hopen alle verenigingen in 2021 weer te mogen verwelkomen in het theater, en zien er enorm naar uit om, samen met jullie, weer te gaan werken aan onze gezamenlijke passie: musical.