Musicalnieuws.nl

Gloednieuwe musical over superhelden komt naar het theater

Bos Theaterproducties brengt vanaf januari 2019 een gloednieuwe musical over superhelden naar het theater genaamd Marvellous. Marvellous wordt de allereerste superhelden saga musical happening ter wereld met een uniek Nederlands sausje en een dikke vette knipoog naar de populaire superheldenfilms. Superhelden in het theater; dat kan toch niet?!

Maar Bos Theaterproducties gaat het doen! Verwacht knotsgekke humor, spektakel, special-effects die nog nooit vertoond zijn in het theater en Nederlandse superhelden die op hilarische én epische wijze geconfronteerd worden met datgene waar de millennial van nu tegen aanloopt: de vluchtigheid van Social Media, the fear of missing out en de maakbaarheid van je eigen leven. Na het succes van Watskeburt?! – de musical kon een vervolg van dezelfde makers speciaal voor een jong publiek niet uitblijven. Peter van de Witte (Rundfunk, Showponies) tekent weer voor de regie en schrijft samen met Bart Rijnink (la Garçon) nieuwe muziek. Lucas de Waard en Daan Windhorst buigen zich over een hagelnieuw script.

Marvellous is een grappig, spannend en ontroerend epos over de vraag wat het precies inhoudt om een superheld te zijn met een flinke knipoog naar de succesvolle superheldenfilms met al die types met een cape*. Het zijn van een superheld in deze tijd is geen pretje. Je speelt jezelf niet meer zo gemakkelijk in de kijker als vroeger. Destijds haalde je de krant met iets overzichtelijks als het verijdelen van een bankroof, maar kranten leest niemand meer. Na een heldendaad zak je dan ook snel naar onscrollbare dieptes in ieders tijdlijn. De superhelden hebben hun capes aan de wilgen gehangen en werken momenteel op een slaapverwekkend kantoor. De frustraties over dit saaie grijze leven lopen op en onder leiding van een van de vrouwelijke helden slaan ze de handen ineen en creëren een supervillain die alleen zij kunnen verslaan. Denken ze…

Bos Theaterproducties
Bos Theaterproducties vindt het belangrijk om ieder jaar nieuw en origineel theateraanbod te brengen voor een divers publiek. Inge Bos: “Wij durven onze nek uit te steken voor projecten waarmee we nieuw en vooral jong publiek naar het theater willen krijgen. Hierin zijn we koplopers in het theaterveld. Bij Watskeburt?! – de musical is dit ons enorm goed gelukt en dat smaakt naar meer! Hoe kun je dit beter aanpakken dan door een epische, ontroerende en vooral erg grappige musical te maken over hét populairste genre in film van dit moment: de superheldenfilms van Marvel en DC. Alles uit de superheldenfilms brengen we naar het theater: vliegen, vlammen, levensgrote robots, ijs en explosies. Dat kan natuurlijk niet, maar we doen het toch!”

*de schrijvers en regisseur van Marvellous zijn zich ervan bewust dat er ook veel superhelden zonder cape zijn. In de musical zal een representatief percentage personages zonder cape vertegenwoordigd zijn.

Parade
Voordat Marvellous in de theaters te zien zal zijn, zal de voorstelling in kleine vorm te zien zijn op Theaterfestival de Parade in Amsterdam en Utrecht onder de titel Marvellous – The Deleted Scenes. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025