Musicalnieuws.nl

Glitter de show, show : De show waarvan je niet wist dat je hem zo nodig had!

Neem twee jonge theatertalenten die barsten van het talent, humor, slapstick, geweldige stemmen, indrukwekkend spel en een race langs wat er in de wereld speelt en overdek dat met een laag glitter en levenslust en je hebt Glitter de show show.

Mats Hoogland en Sara Afiba studeerden een paar weken geleden af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunst Academie en staan nu al met hun show op de Parade in Den Haag. De eerste avond is het meteen drie keer uitverkocht. Ze zijn geen onbekenden, Mats kennen we van de Sound of Music van van de Ende, de Gelaarsde Kant van de Efteling en een reeks kleinere producties, Sara Afiba zagen we heel recent nog in Wolfgang het wonderjong van Pieter Kramer.

Naast spelers ontpoppen ze zich ook als makers en dat dat ze goed afgaat bewijzen ze in deze absurde maar heerlijke voorstelling.

Glitter de show show is een voorstelling waarin in een half uur zoveel gebeurt dat menigeen niet alleen lachend naar buiten komt maar ook even tijd  nodig heeft om te verwerken wat ze allemaal gezien hebben.

Hun grote kracht is de combinatie van verschillende disciplines. Inhoudelijk klopt het. Het is absurd, gaat over dansende cavia’s, de poppen in droomvlucht en het songfestival, maar onder al die humor komt in razend tempo alles langs wat de gemoederen in Nederland anno 2023 bezighoudt. Gooi wat glitter over je trauma roepen ze en het is razend knap hoe dat niet een oproep tot oppervlakkigheid is maar juist de relativering tot in het absurde is van menselijk leed zonder er een moraalridder op los te laten.

Doordat ze allebei fantastisch kunnen zingen, daar willen we meer van, en heerlijk lijfelijk spelen en de draak steken met zichzelf en elkaar “Jij mag alleen maar meedoen want zonder sexuele diversiteit krijgen we geen subsidie” creeren ze ruimte om alles bespreekbaar te maken, te relativeren, zonder te kwetsen en zo ontstaat ruimte voor iedereen.

Op hun eerste dag, woensdag 12 juli waren de drie voorstellingen in mum van tijd uitverkocht. 
Dus haast u naar de Parade voor een noodzakelijk bad top theater en levenskunst, u gaat verkwikt weer naar huis! 

En vergeet niet hun wereldhit "Duivendrecht"op alle streamingmedia te luisteren en keihard mee te zingen : https://open.spotify.com/album/0NBpUAAq9UlDn06bLtamLI

Kijk HIER voor ons fotoverslag 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025