Musicalnieuws.nl

Ghost Stories, een bloedstollend feestje

Ben jij bang in het donker? Dan is een bezoekje aan ‘Ghost Stories’ zeker een aanrader, want bij de horrorvoorstelling was bang zijn nog nooit zo leuk

Ghost Stories ging in 2010 in Londen in première en werd door het Engelse publiek in de armen gesloten. Uitverkochte zalen en het stuk kreeg twee prestigieuze Olivier Awards. In 2014 en 2019 keerde de voorstelling terug op West End. Met producties in Sydney, Moskou en Shanghai trok Ghost Stories al ruim 500.000 bezoekers. In april 2018 verscheen een succesvolle filmversie van de voorstelling in de bioscopen. En nu is ook Nederland aan de beurt. Regisseur Joep Onderdelinden en vertaler Allard Blom maakten een Nederlandse versie, maar bleven trouw aan het origineel.

Het verhaal gaat over professor Filip Kuiper (André Dongelmans). Hij wijdt zijn leven aan het verklaren van het onverklaarbare. Tijdens een lezing over parapsychologie behandelt hij drie van de door hem verzamelde verhalen. Drie verhalen die hem altijd zijn bijgebleven. Het verhaal van nachtwaker Ton van Dam (Laus Steenbeeke), de jonge Simon van den Heuvel (Alexander Brouwer) en de snelle zakenman Mark Buther (Huib Cluistra).
Horror op het toneel. Het is een combinatie die niet vaak voorkomt. Met special effects en goed acteerwerk weten André Dongelmans, Laus Steenbeeke, Alexander Brouwer en Huib Cluistra het publiek bijna anderhalf uur lang de stuipen op het lijf te jagen. Je weet dat er iets engs en spannends aan zit te komen en toch word je keer op keer verrast. Het script is bloedstollend, goed opgebouwd en heeft een enorme twist en eyeopener.

Voor de echte horrorliefhebbers is een plekje in het midden op de eerste rij een must. Voor de angsthazen is een plaatsje op het balkon, de tweede ring of achterin de zaal een iets veiliger keuze. Het publiek tijdens de première, donderdag 31 oktober in het DeLaMar Theater, haalde opgelucht adem toen de zaallichten weer aangingen. Niet omdat Ghost Stories zo tegenviel, maar omdat men niet meer angstig over de schouder hoefde te kijken…..
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025