Musicalnieuws.nl

Ghost Rocker wordt Doornroosje

TINNE OLTMANS LAAT ZICH WAKKER KUSSEN DOOR THOMAS VAN GOETHEM

Vanaf 14 februari 2018 presenteert Deep Bridge met 'Doornroosje’ zijn allereerste sprookjesmusical. Deep Bridge zal voor deze voorstellingen nauw samenwerken met Van Hoorne Entertainment, die al generatie na generatie in Nederland én Vlaanderen garant staan voor hun feeërieke voorstellingen vol interactiviteit en gelaagde humor, voor zowel jong als oud. Dit bestaande DNA zal Deep Bridge behouden en voorzien van gloednieuwe decors, kostuums en een fantastische Vlaamse cast. In de krokus- en paasvakantie hoort dit opnieuw een vaste traditie te worden.

Voor de eerste in deze reeks grijpt Deep Bridge terug naar één van de allereerste musicals die Van Hoorne ooit gemaakt heeft: ‘Doornroosje’. Dit eeuwenoude sprookje leent zich perfect tot een geweldige sprookjesmusical. Het wordt een instapklare musical voor jong én oud, met bakkenvol humor en fantastische muziek met echte meezingers. 

TINNE OLTMANS
Als Doornroosje wist Deep Bridge Tinne Oltmans te overtuigen terug de sprong te maken naar musical. Tinne is bij het jonge publiek vooral bekend als Mila in de jeugdserie 'Ghost Rockers’, maar heeft altijd al een boon gehad voor musical. Op haar elfde had ze als Martha al een rol te pakken in 'The Sound of Music', waar ze voor het eerst het podium mocht delen met haar huidige prins: Thomas Van Goethem. Ze is dan ook laaiend enthousiast dat ze nu eindelijk terug de stap kan maken naar musicalland als schone slaapster.
"Musical is altijd een passie geweest. De combinatie zang, spel en dans heeft zo veel meer mogelijkheden
om een verhaal te vertellen... ​En ik heb gewoon ook altijd al eens een prinses willen zijn!"

THOMAS VAN GOETHEM
Als knappe prins krijgt Tinne Thomas Van Goethem aan haar zijde. Thomas werkt bekend als Jonas in de jeugdreeks BOOH!, maar vandaag vooral bekend als presentator op Disney Junior. En er is ondertussen geen enkele prinsen-, jagers- of kappersknechtrol in de hele sprookjeswereld die onbekend is voor Thomas.

"Tinne en ik speelden een dikke twaalf jaar geleden broer en zus in 'The Sound Of Music'.
Nu, zoveel jaar later, sta ik te popelen om opnieuw met haar op de planken te staan.
En ik mag zelfs haar prins zijn!"
Zoals het een echte prins betaamt verrastte Thomas onlangs Tinne, vroeg in de ochtend, met de vraag of zij zijn Doornroosje wilde worden..
.
Laurenz Hoorelbeke speelt de rol van de gestoorde Titus. Laurenz heeft al heel wat knappe producties op zijn palmares staan. Denk maar aan ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’, ‘Ben X de musical’ en ‘Spamalot’. Ook zal hij te zien zijn in de rockmusical ‘The Rocky Horror Show’. De rol van Titus’ gekke zus Fien zal gespeeld worden door Jasmine Jaspers. Je zag haar o.a. aan het werk in 'Domino', 'Assepoester, het tamelijk ware verhaal', '14-18' en 'Piaf, de musical'. Line Ellegiers, die haar strepen al verdiende in ‘Evita’ en ‘Rapunzel’, wordt dan weer de goede fee. 

Verder zal de cast worden aangevuld met studenten 'musical' van de Erasmushogeschool uit Brussel. Wie de rol van Koning en Koningin speelt, houden ze nog even geheim.

Als locatie werd gekozen voor het intieme Theater Elckerlyc in hartje Antwerpen, dat vandaag zijn 60ste verjaardag viert. Hun slogan ‘beleef het samen’ omschrijft perfect waar dit theater voor staat en laat dat nu nét datgene zijn waar Deep Bridge naar op zoek is.

“We zijn trots dat we met Elckerlyc een partner hebben gevonden die de sprookjesmusicals jaarlijks onderdak zal bieden.”

De voorstellingen worden bovendien bijzonder interactief. De jonge toeschouwers worden uitgenodigd om verkleed de voorstellingen bij te wonen en het hele theater ademt de sprookjessfeer. Deep Bridge zal ook in de totaalbeleving een belangrijke extra investering doen.

PRAKTISCHE INFO
SPEELDATA
Vanaf 14 februari 2018
Theater Elckerlyc, Antwerpen