Musicalnieuws.nl

Geweldige nieuwe traditie is geboren: Rijswijk Musicalstad Gala

Op maandag 11 maart vond in de Rijswijkse schouwburg het eerste Rijswijk Musicalstad Gala plaats. Musicalnieuws was aanwezig bij deze avond vol musicalsterren, een groot orkest en vele talenten van de toekomst

De show werd op humoristische wijze geopend door een aantal talenten van het Dutch Academy of Performing Arts. De talenten deden dit op fantastische wijze. De gehele avond lang verzorgde zij ook de backing vocals, ook hebben ze nog hun koorkunsten laten horen met Afrikaanse zang. Dit alles klonk erg goed. Petje af voor deze talenten.

Ook mochten 3 talenten van het Rijswijks jeugdtheater hun talenten showen. De talenten lieten allen horen waarom ze daar stonden. Allen brachten prachtige minder bekende nummers. Wat voor de afwisseling van de avond een leuk gegeven was. 

Initiatiefnemer en directeur van de Rijswijkse schouwburg Marc Schultheis was de Frits Sissing van de avond en kondigde de optredens aan. Ook moest hij het treurige nieuws brengen dat Lone van Roosendaal niet aanwezig kon zijn bij deze avond, maar er was inmiddels een fantastische vervanging gezorgd: Wieneke Remmers.
Zij werd gelijk in het diepe gegooid door als eerste een solo ten gehore te brengen. Na dit geweldige begin nam zij de moeilijke taak op zich om een aantal mooie klassiekers uit te voeren. Samen met Nurlaila Karim en Nicky van der Kuyp liet ze een prachtige versie van Memories uit Cats horen. Ook deze dames lieten horen dat zij vele talenten beschikken.

Tony Neef bracht een aantal prachtige klassiekers uit Sonneveld, Miss Saigon en uit zijn huidige pareltje The Addams Family.
Carolina Dijkhuizen en Remco Harms brachten samen een aantal nummers uit o.a. Tarzan en Aida.

Jasper Taconis verraste de zaal met zijn uitvoering van The Phantom of the Opera samen met Wieneke Remmers. De hoge noten van Christine werden echter niet door de dame gebracht, maar Jasper zong feiloos de hoge noten. Aangemoedigd door collega Wieneke Remmers "Zing mijn Phantom". Dit was zeker wel een van de hoogte punten van de avond.

De avond werd afgesloten door Nurlaila Karim die even duidelijk liet horen en zien dat er niemand in Nederland Tina Turner zo fantastisch zou kunnen neerzetten als dat zij dit kan. In een prachtige, maar iet wat onhandige galajurk weet ze de gehele zaal uit de stoelen te krijgen.
Met als toegift A Brand New Day uit The Wiz is deze eerste Musicalstad gala dan helaas ten einde.

Van buitenlandse klassiekers als Aida, Tarzan, Funny Girl en Miss Saigon tot een blokje Hollands glorie, alles kwam langs in dit avond vullende musical gala. Rijswijk heeft laten zien wat ze te bieden hebben, Een avond prachtige nummers en een feest der herkenning. Kortom een geslaagde avond!  Hopelijk tot volgend jaar!

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebook pagina in de gaten voor meer foto's
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025